Vasile Dîncu, despre promovarea Stelei: „Sunt două moduri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că e cazul, sau se organizează după modelul Dinamo „

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat joi de ce Steaua nu a aprobat cererea lui Gigi Becali ca Fcsb să joace meciul din ultima etapă a Ligii 1, cu CFR Cluj, pe stadionul din Ghencea, dar şi ce ar trebui să facă conducătorul clubului militar pentru a putea promova în Liga 1.

26 mai 2022, 13:56
Vasile Dîncu, despre promovarea Stelei: „Sunt două moduri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că e cazul, sau se organizează după modelul Dinamo „

Vasile Dîncu spune că dorinţa suporterilor ca Steaua să promoveze în Liga 1 poate fi îndeplinită în sezonul viitor, conducerea ocupându-se deja de formarea unei echipe puternice, dar pe partea administrativă, susţine Dîncu, clubul ar trebui să găsească o altă formă de organizare.

„Steaua, echipa MAPN, nu poate promova și sunt două motive importante. În primul rând, în momentul ăsta nu avem o echipă de promovat, drept pentru care s-a clasat pe locul patru. În acest moment, să fim serioși, bugetul echipei și performanța echipei nu-i permite să fie o echipă de top în Liga 1. A părut să nu conteze faptul că la baraj a câștigat dreptul de a promova. Conform legii, în România, echipele departamentale nu pot să joace în liga profesionistă. Este anormal acest lucru și nu mi se pare normal să nu aibă șansa de a promova, pentru că nu poți să participi la un campionat în care nu ai dreptul să câștigi. Am discutat cu echipa.

Evident că pentru anul viitor ne pregătim pentru o echipă care să se lupte pentru intrarea în Liga 1. Dreptul l-ar putea avea în două feluri. Schimbăm legea, ceea ce nu cred că este cazul. Cred că cea mai bună șansă pentru ei ar fi organizarea echipei Steaua după modelul Dinamo București. Cred că aceasta este calea cea mai bună. Vom face aceste modificări foarte repede. Echipa trebuie schimbată mult, trebuie aduși oameni noi, trebuie să devină o echipă profesionistă”, a declarat Dîncu pentru Euronews.ro.

Citeşte şi: FRF a deschis o anchetă în cazul în care Anamaria Prodan este acuzată că a încercat să influenţeze selecţia la „naţionala” U15: „Accesul părinţilor trebuie limitat în afara spaţiului de joc”

Întrebat de ce nu a foost lăsată Fcsb să joace pe stadionul Steaua, Vasile Dîncu a explicat că Gigi Becali nici nu a găsit cea mai bună formă de a aborda problema, ba chiar a exagerat pornind un război mediatic împotriva conducerii MApN.

„FCSB-ul, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale, ci să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern, pentru că, astăzi, Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. Trebuia făcută o hotărâre de guvern. Dura mai mult dacă făceau din timp. Poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a conchis Dîncu.

Citesc şi: Eurosport online Simona Halep – Qinwen Zheng LIVE VIDEO. Partida în TOP 5 de vizionat azi!