Vasile Dîncu: E probabil să apară şi alte crize în Sănătate. Sistemul nu se va schimba peste noapte

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat duminică că este posibil ca în sistemul sanitar să apară şi alte crize, după cea a dezinfectanţior diluaţi, precizând că Guvernul face tot ce se poate pentru a preveni eventuale astfel de crize în sănătate.

22 mai 2016, 13:41
Vasile Dîncu: E probabil să apară şi alte crize în Sănătate. Sistemul nu se va schimba peste noapte

„Este probabil (să apară şi alte crize n.r.). Cred că asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme în acest moment şi noi trebuie să recunoaştem aceste probleme”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă e probabil, în acest moment, ca o nouă criză să apară din cauza medicamentelor, sau a instrumentelor chirurgicale, sau a mănuşilor.

Procurorii au dispus efectuarea a două expertize asupra produselor Hexi Pharma

El a spus că românii trebuie să înţeleagă că sistemul medical nu se va schimba peste noapte.

„Mai trebuie să înţeleagă că nu există chiar o asemenea ameninţare, să spunem, aşa cum apare câteodată în faptul că frica noastră de boală sau de moarte o proiectează în spaţiul public. (…) Nu aş vrea să creem o panică generalizată pornind de la acest scandal. Cred că sistemul nostru medical trebuie perfecţionat”, a arătat Dîncu.

Dîncu, despre scandalul dezinfectanţilor: Sistemul sanitar şi cel al protecţiei consumatorului trebuie mai bine gândite

Vicepremierul a subliniat faptul că Guvernul face tot ceea ce se poate pentru a preveni eventuale alte crize în sănătate.

„Vom încerca să găsim şi aceste lucruri care nu funcţionează şi care ar putea să devină viitoare crize, însă cred că pe termen lung este o problemă de sistem şi trebuie să ne gândim la logica funcţionării sistemului”, a punctat Vasile Dîncu.