Vasile Dîncu îl pune la colţ pe Rareş Bogdan: „Liberalii nu vor ieşi de la guvernare. Vor rămâne şi vor fi de acord cu proiectele PSD până la capăt”

Fostul ministru al Finanţelor Vasile Dîncu l-a taxat dur pe Rareş Bogdan, care a declarat că PNL ar trebui să iasă din coaliţia de guvernare şi, mai mult, a spus că liberalii trebuie să-i păzească pe social-democraţi "ca să nu mai bage mâna în buzunarul românilor".

15 nov. 2023, 16:35
Vasile Dîncu îl pune la colţ pe Rareş Bogdan: „Liberalii nu vor ieşi de la guvernare. Vor rămâne şi vor fi de acord cu proiectele PSD până la capăt”

Vasile Dîncu a catalogat declaraţiile lui Rareş Bogdan, dar şi ale altor liberali, ca fiind „un discurs dublu”, susţinând că multe dintre măsurile pe care PNL le contestă acum sunt venite chiar din partea propriilor membri, mai ales ale lui Marcel Boloş.

Vasile Dîncu susține că Partidul Național Liberal întâmpină dificultăți după scorurile slabe din sondaje, iar asta îi determină, spune el, să aibă un dublu discurs prin care încearcă o „repoziționare politică”.

„Eu nu cred că se rupe nicio Coaliție pentru că aceste declarații ale unor lideri PNL apar doar în fața microfoanelor. Nu am auzit niciodată vreo critică în ședințele Coaliției de guvernare, nu am auzit astfel de lucruri în general. Toți liberalii au fost de acord cu propunerile noastre, ba chiar propunerile pe care le acuză ei sunt propunerile propriului ministru, ale domnului Boloș.

Liberalii au un dublu discurs, e adevărat în aceste zile ei au și dificultăți, au început mișcări de primari care îi părăsesc în acest moment, au și o problemă de lider pentru că nu au un prezidențiabil care să fie foarte puternic și pe care să se bazeze, în sondaje sunt pe locul 3 după PSD și AUR.

Vor să se miște și să facă un bricolaj ideologic. Ei i-au de la fiecare câte puțin, de exemplu, în ultima vreme au încercat să blocheze legea pensiilor, dar în același timp au umplut internetul cu afișe galbene pe care scrie „PNL mărește pensiile anul acesta”. E o formă de discurs politic, o încercare de repoziționare politică și se află într-o situație dificilă”, a declarat senatorul PSD.

Citeşte şi: Pensii 2024. Gabriela Firea: Noua Lege a pensiilor elimină inechitățile între persoanele care au muncit și au contribuit la fel, dar au pensii diferite

Dîncu spune că plecarea de la guvernare i-ar costa scump pe liberali, motiv pentru care nu vor rupe Coaliția.

„În niciun caz nu o să plece de la guvernare, pentru că dacă ar pleca de la guvernare, ar pierde foarte mult din administrația lor și ar pierde foarte multă influență politică. Vor rămâne la guvernare și vor fi de acord cu proiectele PSD-ului până la capăt”, adaugă Dîncu.

Marți seară, într-o intervenție la Digi24, Rareș Bogdan a spus că PNL nu rupe Coaliția cu PSD pentru că liberalii trebuie să-i păzească pe social-democrați „să nu bage mâna în buzunarele românilor”.

„Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă încearcă crearea acestei coaliții de dreapta înainte sau după alegeri, liberalul a răspuns: „Dacă ar fi după mine, eu aș încerca de mâine. Pentru PSD există doar bugetari și pensionari, nu există companii private. I-am văzut în doi ani, nu-i interesează mediul economic privat, capitalul românesc. Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției”.

Citeşte şi: Firmele nu mai pot să plătească jumătate din cuantumul amenzilor contravenționale! PNL vrea să modifice legea austerității