Vasile Dîncu (PSD) face estimări privind ruperea Coaliției: „Nu exclud o guvernare cu PNL”

Actuala Coaliție de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023, este de părere președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu. Social-democratul susține, într-un interviu pentru Europa Liberă, că nu este exclus ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL.

09 iun. 2021, 15:18
Vasile Dîncu (PSD) face estimări privind ruperea Coaliției: „Nu exclud o guvernare cu PNL”

Vasile Dîncu este de părere că „faptul că (PSD) a intrat în Opoziție (…) este un dar dumnezeiesc” pentru că „a avut ocazia să reflecteze asupra trecutului, să schimbe ceea ce trebuie schimbat și să construiască o nouă ideologie, o nouă organizare a partidului”.

„PSD a moștenit în 2020 un fel de istorie odioasă după perioada în care Liviu Dragnea a fost diabolizat, a schimbat trei guverne ale PSD, peste 100 de miniștri. O fragmentare a acțiunii politice care nu putea să ducă la o imagine bună. Am avut de partea cealaltă partide de dreapta care nu au venit cu un program de dreapta consistent, ci cu paradigme morale, pe programe bazate pe emoție negativă. PSD-ul venea dintr-o situație destul de dificilă. A câștigat alegerile, dar faptul că a intrat în Opoziție, după părerea mea, este un dar dumnezeiesc. A avut ocazia să reflecteze asupra trecutului, să schimbe ceea ce trebuie schimbat și să construiască o nouă ideologie, o nouă organizare a partidului.”, a spus Vasile Dîncu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citeşte şi: Nelu Tătaru îl trădează pe Ludovic Orban: „Am încredere că Florin Cîţu poate fi omul soluțiilor”

Vasile Dîncu nu exclude un guvern cu PNL până în 2024

Vasile Dîncu a mai spus că actualul Guvern „a pornit fără lună de miere” şi că nu crede că actuala coaliţie guvernamentală nu va rezista patru ani. „Dar eu pot să fiu subiectiv”, completează liderul PSD.

„Coaliția nu avea nici o șansă să se spargă de la început. Sunt doar crize de creștere, sunt crize de autoritate. A fost vreo trei luni de zile bătălia pe posturi între cele două partide, apoi bătălia pe resurse, inclusiv resurse de autoritate. Vezi scandalul Voiculescu și nemulțumirea lui că nu a primit conducerea campaniei de vaccinare”, a mai spus preşedintele CN al PSD.

Actuala Coaliție de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023, este de părere președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.

Întrebat dacă ar fi o soluţie un guvern de uniune națională, Vasile Dîncu a spus: „Nu cred că susținem un guvern de uniune națională decât dacă se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câștigat alegerile primesc dreptul de a-și aduce un prim ministru și de a face ei o majoritate.”

Întrebat dacă PSD ar refuza să intre la guvernare în 24 dacă PSD nu primește premierul, Vasile Dîncu a spus că nu crede că PSD „va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță”.

„Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. Avem și motive strategice.”, a mai spus Vasile Dîncu.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a mai spus Vasile Dîncu.

Citeşte şi: PSD îl ironizează pe Klaus Iohannis: „Nu putea domnul preşedinte să strângă gunoaie din sectorul 1, în loc să bată drumul până la râul Argeş?”


loading...
Partenerii noștri