Vasile Maftei, INFECŢIE cu o BACTERIE PERICULOASĂ după o JULITURĂ pe gazon sintetic FOTO

Vasile Maftei s-a accidentat acum două săptămâni, când a încercat să recupereze o minge prin deposedare. A căzut în genunchi, iar pielea a suferit o arsură, o rană deschisă, la contactul cu gazonul artificial de pe stadionul din Chiajna.

16 oct. 2014, 12:39

Vasile Maftei a observat după cinci zile că genunchiul se umflă şi se înroşeşte.

Am avut o contuzie puternică şi o rană în genunchi. Câteva zile m-a durut foarte tare, apoi m-am antrenat normal. Vineri după-amiază, când am ajuns acasă, am observat că genunchiul s-a umflat. A doua zi, în loc de genunchi parcă aveam doi genunchi”, a spus Maftei pentru ProSport.

Luni, după o vizită la doctorul naţionalei Pompiliu Popescu, Maftei a început să ia antibiotice: Pompi pleca în Finlanda, dar mi-a zis că e o infecţie. M-a trimis la Spitalul Militar, iar doctorul de acolo mi-a făcut analizele. Mi-a scos şi trei seringi mari de lichid din genunchi”.

Joi dimineaţă, Maftei a fost internat la Spitalul Militar. Analizele au arătat că fundaşul s-a infectat cu un stafilococ apărut, cel mai probabil, în urma rănii din meciul cu Rapid. Vineri i se va face o incizie pentru drenarea puroiului.

Vasile Maftei a fost internat la Spitalul Militar cu diagonosticul infecţie cu stafilococul auriu rezistent la antibiotice, adică MRSA, la două săptămâni după ce a căzut şi s-a ales cu o rană provocată de contactul cu iarba artificială.

„Doctorul mi-a spus că e forma rezistentă la antibiotic, de aceea m-a şi internat. Nu ştiam despre pericolul reprezentat de iarba sintetică. Mi-a spus că am noroc că infecţia nu mi-a afectat articulaţiile”, a declarat Vasile Maftei.