Vasile Miron, şef Birou Ordine Publică la Poliţia Fălticeni, în arest la domiciliu

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, cererea procurorilor de arestare preventivă a şefului Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, Vasile Cristinel Miron, dispunând măsura arestului la domiciliu.

01 iun. 2016, 18:37
Vasile Miron, şef Birou Ordine Publică la Poliţia Fălticeni, în arest la domiciliu

Procurorii DNA Suceava l-au reţinut pe Vasile Cristinel Miron, şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Florin Marius Curcă, pentru cumpărare de influenţă.

Citeşte şi:  Şeful Biroului de Ordine Publică de la Poliţia Fălticeni, reţinut pentru trafic de influenţă

„În martie 2016, inculpatul Miron, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei de la Florin Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă”, se arată într-un comunicat al DNA. 

DNA precizează că Vasile Miron a acceptat şi promisiunea lui Florin Curcă de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluţionat favorabil.

„Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legişti a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă, Vasile Miron i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe”, au mai constatat anchetatorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Suceava.