Un vasluian a murit, ambulanţa care trebuia să îi acorde ajutor a rămas blocată în noroi. Reacţia ministrului Sănătăţii

O ambulanță trimisă sâmbătă să acorde ajutor unui bărbat din satul Albești, Vaslui, a rămas împotmolită în noroi. Medicul a ajuns în cele din urmă cu un vehicul 4x4, însă pacientul era deja mort. Ministrul Sănătății a declarat că bărbatul murise cu câteva ore înainte de a fi chemată ambulanța.

25 mai 2019, 05:59
Un vasluian a murit, ambulanţa care trebuia să îi acorde ajutor a rămas blocată în noroi. Reacţia ministrului Sănătăţii

UPDATE Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat sâmbătă că bărbatul pentru care a fost chemată ambulanța murise cu câteva ore înainte și că nu se poate vorbi despre un deces survenit pentru că au întârziat medicii.

„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanța pentru un bărbat aflat în stare de inconștiență. La 5.54, ambulanța pornește spre locul intervenției, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanță este șefa SMURD din Vaslui. La 6 și 16 minute, ambulanța se împotmolește la 600 de metri de locuința pacientului. Echipajul anunță ISU care pregătește o șenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanța s-a impotmolit și au trimis o mașină care avea tracțiune 4×4 să ia medicul și echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puțin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanța, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea la Antena3.

______

Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au anunţat, sâmbătă dimineaţă, că Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o şenilată în localitatea Albeşti, comuna Deleşti, după ce ambulanţa TIM care se deplasa pentru a ajuta un bărbat inconştient a rămas blocată pe drumul comunal 105, scrie news.ro.

Citeşte şi Un poliţist de la Rutieră, lovit intenţionat cu maşina şi târât pe carosabil de un şofer oprit în trafic

Acolo a fost trimis şi un camion de la ISU Vaslui pentru a scoate ambulanţa TIM din noroi.

„Autorităţile locale s-au mobilizat şi ele punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Medicul nu a mai putut face nimic însă pentru pacientul în vârstă de 51 ani, acesta fiind declarat decedat.