Vastă operaţiuni antidrog: Mai multe persoane din Australia, Olanda şi Emiratele Arabe Unite, arestate pentru trafic cu droguri

Forțele de poliție din Australia, Olanda și Emiratele Arabe Unite (EAU) au arestat 17 persoane și au capturat aproape două tone de narcotice în timpul mai multor raiduri coordonate care au dus la dezmembrarea a două rețele de criminalitate organizată, a anunțat poliția federală australiană, transmite Reuters.

08 aug. 2017, 10:40
Vastă operaţiuni antidrog: Mai multe persoane din Australia, Olanda şi Emiratele Arabe Unite, arestate pentru trafic cu droguri

În operațiuni simultane desfășurate marți, nouă bărbați și o femeie au fost arestați la Sydney și cinci bărbați în Dubai. În același timp, autoritățile olandeze au arestat doi bărbați suspectați de furnizarea de droguri către o rețea de criminalitate organizată australiană.

Poliția australiană a efectuat 32 de percheziții în Sydney și au fost emise 52 de mandate de arestare.

Ancheta în acest caz a început la jumătatea anului 2016 și a vizat grupări de criminalitate organizată care încercau să importe cantități mari de droguri și tutun, conform autorităților australiene.

În total, 1,8 tone de ecstasy, 136 de kilograme de cocaină și 15 kilograme de cristale de metamfetamină, droguri ce urmau să ajungă în Australia, au fost capturate de autoritățile din Olanda.

Poliția federală australiană a estimat că valoarea drogurilor pe piața neagră se ridică la 810 milioane dolari australieni (642 milioane dolari americani).