Veşti proaste pentru angajaţii Complexului Oltenia. Salariile vor creşte când compania va avea profit. Vezi ce datorii are compania

Publicat: Vineri, 09 Iunie 2017 12:13 // Actualizat: Vineri, 09 Iunie 2017 12:13 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că salariile angajaţilor Complexului Energetic Oltenia vor creşte doar dacă producătorul de energie ajunge pe profit, după ce reprezentanţii sindicatelor au vorbit cu ministrul de disponibilizări repetate şi de nivelul scăzut al salariilor la unele categorii de salariaţi din zona productivă.

Ministrul Energiei a fost joi la sediul CE Oltenia, unde a discutat cu conducerea companiei, dar şi cu reprezentanţi ai sindicatelor.

"Ministrul Energiei şi-a exprimat încrederea în viitorul cărbunelui pentru menţinerea siguranţei sistemului energetic, apreciind modul în care au fost depăşite dificultăţile din perioada de iarnă şi rezultatele înregistrate în primul semestru al acestui an. De asemenea, au fost făcute referiri la implicarea pe care o va avea Ministerul Energiei în soluţionarea problemelor legislative pentru deblocarea activităţii miniere ca sursa necesară funcţionarii conţinue a CE Oltenia cu şase/şapte grupuri energetice, eforturile angajaţilor putând fi răsplătite cu creşteri salariale în baza rezultatelor financiare pozitive ale companiei", arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Citește și Guvern: Persoanele disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia vor primi aproape trei milioane de lei

Conducerea companiei a prezentat problemele majore ale companiei, în actualele condiţii legislative, în legătură cu asigurarea fronturilor de lucru pentru exploatările miniere, nefuncţionalitatea Planului Naţional de Investitii (PNI) şi termenele de conformare impuse de directivele europene de mediu.

"Nu în ultimul rând, ministrul Energiei a subliniat importanţa realizarii investiţiilor programate pentru menţinerea activităţii companiei, cu implicarea autorităţii în deblocarea cererilor de rambursare din PNI pentru proiectele înscrise de CE Oltenia, manifestându-şi dorinţa ca următoarea vizita să se desfăşoare în zona de producţie", mai informează compania.

În companie lucrează în prezent 14.300 angajaţi.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Compania se află de mai mulţi ani într-o situaţie financiară dificilă, înregistrând pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) în 2015.

Citește și Disponibilizări în masă la Complexul Energetic Oltenia: 900 din cei o mie de salariaţi care trebuiau concediaţi în luna mai, în preaviz

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea - Conservarea Minelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H