Veşti proaste pentru Michael Schumacher: „Are doar 50% şanse să NU rămână o LEGUMĂ”

Michael Schumacher a trecut peste infecţia pulmonară, dar starea sa rămâne în continuare critică.

14 feb. 2014, 13:05
Veşti proaste pentru Michael Schumacher: „Are doar 50% şanse să NU rămână o LEGUMĂ”

La două săptămâni de la momentul în care au decis să reducă dozele de sedativ pe care i le administrează lui Michael Schumacher, doctorii care îl îngrijesc pe fostul pilot la spitalul din Grenoble nu au reușit deocamdată să-l trezească pe acesta din coma indusă după accidentul suferit la schi pe 29 decembrie 2013. Din păcate, pe măsură ce timpul trece lucrurile nu sunt prea îmbucurătoare. Diagnosticat în urmă cu câteva zile şi cu pneumonie, septuplul campion mondial trebuie să lupte din greu pentru a-şi reveni. Un doctor american care a activat în Formula 1 şi apropiat al lui „Schumi”, Gary Hartstein, a declarat că veștile nu sunt bune. Sedativele au fost stopate cu suficient de mult timp în urmă pentru ca efectele lor să nu se mai simtă. Lipsa unui răspuns la stimulii externi reprezintă o veste foarte proastă! Coloana cervicală este afectată puternic”, a declarat Gartstein. Conform acestuia, Schumacher are 50%şanse să nu rămână în stare vegetativă pentru tot restul vieţii.

Bild scrisese miercuri că la Schumacher a fost diagnosticată săptămâna trecută o infecţie pulmonară, ziarul precizând vineri că fostul pilot a contractat boala cu „mult înainte”. Cotidianul nu a explicat ce înţelege prin „mult înainte”, scrie Agerpres.

„Boala nu mai prezintă în această săptămână un pericol presant, conform ultimelor observaţii”, adaugă Bild, conchizând: „Schumi a câştigat deja lupta cu infecţia pulmonară”.