Vedeta de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, a pierdut procesul cu preşedintele Donald Trump

Un tribunal federal din Los Angeles a respins luni plângerea pentru defăimare a actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels, care îl acuză pe Donald Trump că a denigrat-o într-o postare pe Twitter, şi a condamnat-o pe femeie să plătească cheltuielile cu avocatul ale preşedintelui american.

16 oct. 2018, 05:49
Vedeta de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, a pierdut procesul cu preşedintele Donald Trump

Stormy Daniels, care susţine că a avut o legătură cu Donald Trump între 2006 şi 2007, afirmă că a fost abordată în 2011 într-o parcare din Las Vegas de un necunoscut care a ameninţat-o că fiica ei va avea de suferit dacă ea va vorbi public despre această relaţie.

Aflată în centrul unei gherile mediatice şi juridice împotriva lui Trump, actriţa a realizat şi difuzat în aprilie anul trecut un portret robot al acestui necunoscut, pe care preşedintele american l-a ironizat a doua zi într-o postare pe Twitter: acest crochiu realizat „cu ani mai târziu, al unui om care nu există” constituie, în opinia lui, „o escrocherie absolută”, informează Agerpres.

Pentru femeie, această postare pe Twitter constituie o defăimare publică în faţa celor circa 50 de milioane de abonaţi la contul de Twitter al lui Donald Trump.

Citeşte şi Stormy Daniels, actriţa de filme porno care ar fi avut o aventură cu Donald Trump, îşi publică memoriile

Judecătorul James Otero de la tribunalul din Los Angeles, a apreciat că această plângere nu a fost una fondată. În verdictul său, a cărui copie a fost consultată de AFP, el preia din argumentele apărării lui Donald Trump, potrivit căreia această postare pe Twiter era o formulă „retorică” ce ţine de libertatea de exprimare şi nu o apreciere la adresa tinerei femei, pe numele său real Stephanie Clifford, informează Agerpres.

Stormy Daniels susţine că puţin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016 a fost plătită cu 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea în legătură cu presupusa relaţie sexuală cu Trump din timpul unui turneu de golf pentru celebrităţi, desfăşurat în 2006.Trump a recunoscut că şi-a plătit fostul avocat, Michael Cohen, pentru această tranzacţie, însă a negat mereu că a avut o relaţie cu actriţa de filme pentru adulţi.

Pe lângă acuzaţia din care reiese că Trump i-ar fi fost infidel soţiei sale Melania, tranzacţia i-ar putea aduce lui Trump probleme în relaţia cu autorităţile. Cohen a pledat vinovat în august pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.