Vedete RUINATE de creditul în franci. Ce cuplu din showbizul românesc riscă să piardă casa

Aurelian Temişan şi Monica Davidescu, ruinaţi de cursul francului elveţian. Cei doi sunt aproape să îşi piardă casa pe care au cumpărat-o cu un credit. Rata lunară s-a dublat după şase ani, iar vedetele se luptă cu banca în instanţă.

23 ian. 2015, 07:44
Vedete RUINATE de creditul în franci. Ce cuplu din showbizul românesc riscă să piardă casa

Aurelian Temişan şi soţia sa, Monica Davidescu, sunt în pericol să-şi piardă casa de 70.000 de euro pentru care au făcut împrumut în franci elveţieni. Din cauza aprecierii puternice a cursului valutar, rata la credit s-a dublat. Cei doi soţi au dat banca în judecată anul trecut, dar nu au obţinut niciun rezultat. Acum vor să redeschidă procesul, alături de mai mulţi clienţi, afectaţi şi ei de evoluţia cursului francului.

Am început să construim o casă, am făcut rată la bancă şi banii nu ne-au ajuns să finalizăm casa. Costurile s-au dublat din cauză că avem rata în franci elveţieni. Creditul e făcut pe mulţi ani, iar dacă rata tot creşte, nu ne mai permitem să plătim, aşa că am scos imobilul la vânzare. Nu pot să muncesc doar ca să-mi plătesc datoriile. Se va ocupa avocatul nostru de procesul cu banca creditoare„, a declarat actriţa pentru wowbiz.ro.

Cele două vedete au un credit pentru o perioadă de 37 de ani.

Din cauza acestor transformări de curs valutar, suma iniţială pe care am împrumutat-o s-a dublat. Nici măcar comisionul nu l-am plătit. Din creditul iniţial nu s-a plătit aproape nimic. Nici în următorii 200 de ani nu voi plăti această rată! Creditul a fost făcut pe 37 de ani, dar cred că se va întinde pe 200 de ani„, a mai spus revoltată actriţa.

Mai mult, Aurelian Temişan şi Monica Davidescu se gândesc să înfiinţeze şi o asociaţie a celor cu credite în franci elveţieni, care sa preia lupta cu banca în justiţie.

Citeşte şi Victor Ponta: Băncile ar trebui să suporte o parte din pierderile la creditele în franci elveţieni