Vedetele din România care s-au pocăit, Dana Nălbaru nu e singura. „Prietenii spun că am făcut ceva greșit că am plecat de la ortodoxie, că m-am dus către o altă sectă”. De ce au ales calea bisericii

Nume celebre din țara noastră precum Dana Nălbaru, Bodo și soția sa, sau Mihai Coadă au ales să facă o schimbare în viața lor, alegând să urmeze calea credinței .Cum a fost drumul lor în călătoria către redescoperire și cum au tratat apropiații vestea, au povestit chiar ei.

11 aug. 2023, 11:18
Vedetele din România care s-au pocăit, Dana Nălbaru nu e singura. „Prietenii spun că am făcut ceva greșit că am plecat de la ortodoxie, că m-am dus către o altă sectă”. De ce au ales calea bisericii

Fosta solistă a trupei Hi-Q, Dana Nălbaru, a povestit în podcast-ul „Fain & Simplu” realizat de Mihai Morar cum s-a pocăit, dar și ce i-a adus această etapă din viața ei. „Spovedania” ei a fost urmată d eun val de reacţii, dar nu etse singura vedetă din RFomânia c are a luat calea credinţei.

Experiențele din viață le-a determinat pe mai multe persoane publice din România să caute calea smereniei și a iertării. În ciuda reușitelor lor de până atunci, nevoia de Dumnezeu a fost mai mare, astfel că s-au pocăit și și-au schimbat radical viața.

Dragoş Bucur, după ce Dana Nălbaru a anunţat că s-a pocăit: „Mi-am dat seama că a devenit cool să fii ateu și un semn de primitivism să fii creștin”

Recent, invitată fiind în podcastul lui Mihai Morar, Dana Nălbaru a mărturisit că s-a botezat într-o altă religie, la vârsta de 33 de ani. Niciodată nu a simțit că-i făcută pentru a fi persoană publică, astfel că, în fiecare zi a vieții ei, dorința este aceea de a-l face mândru pe Iisus Hristos. „Eu nu sunt făcută pentru a fi persoană publică. La 33 de ani m-am botezat. Sunt pocăită și îmi doresc să mă pocăiesc și mai mult. Astfel ca în fiecare zi a vieții mele să îl fac pe Iisus mândru de mine și să tind spre Dumnezeu în fiecare zi a vieții mele.

Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea. Am învățat că pot fi fericită cu puține lucruri”, a dezvăluit Dana Nălbaru în podcastul lui Mihai Morar. Credința în Dumnezeu a fost stâlpul de susținere al Danei Nălbaru, atunci când fiul ei a avut probleme de sănătate și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Când băiețelul meu s-a îmbolnăvit, anul trecut, în ianuarie, și a trecut printr-o operație destul de grea, am trecut printr-un moment în care am crezut că o să-l pierdem. Nu am fost disperată, am avut cu adevărat credință că lucrurile vor fi bine.

M-am pus pe genunchi și m-am rugat. Și am știut că el va fi bine, pentru că atunci Domnul a vorbit. Una este să crezi și alta este să te încrezi în Dumnezeu”, a mai spus vedeta.

Bodo și soția sa s-au pocăit în anul 2010

În luna aprilie a anului 2010, Bodo anunța că s-a pocăit, alături de soția sa și de Dida Drăgan. „Este adevărat, m-am pocăit şi botezat împreună cu soţia mea, Loredana, dar şi cu Dida Drăgan, în Biserica Riul Vieţii, de către Pastorul Răzvan Mihăilescu, un om ales. Recunosc că la această decizie a contribuit şi Loredana.

Îmi repeta mereu după nuntă şi după ce ne-am mutat în casă nouă: Ce bun e Domnul! Noi ce facem pentru El? Cum să-i răsplătim bunătatea? Vedeam clar că nu aveam nicio contribuţie pentru tot ce ni se întâmplă”, spunea Bodo, potrivit crestintotal.ro.

Mihai Coadă a ales și el calea pocăinței

Cunoscut de către public drept Nelu Curcă, din consacratul serial „La Bloc”, fostul actor Mihai Coadă s-a retras din viața publică, a renunțat la actorie și acum se află la mănăstire. „E o a doua casă. Nu lipsesc în nicio duminică, chiar și în concediu când sunt, vin sau plec în afara localității, la slujbele de duminică nu lipsesc. Vin și când e nevoie să fac ceva. Asta e mânăstirea. Nu e o rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, povestea Mihai Coadă acum ceva timp, invitat fiind în emisiunea de pe Pro TV a lui Cătălin Măruță.

Marian Vanghelie, primele declarații după despărțire. Ce spune despre Oana Mizil: „Da, îmi doresc”

Marian Aliuţă a recunoscut de ce a ales să fie botezat din nou, la 45 de ani: „Nu mi-e ruşine să spun asta!”. Fostul fotbalist s-a pocăit

Aliuţă a jucat ultima dată la Neftchi Baku, echipă la care în prezent este antrenor Laurenţiu Reghecampf. Retras din activitate în 2010, fostul internaţional român a avut mai multe probleme personale. Acesta a fost motivul pentru care a ales calea credinţei.

Marian Aliuţă a recunoscut de ce a ales să fie botezat din nou, la 45 de ani

Chiar dacă a câştigat sume importante de bani, fostul fotbalist a dezvăluit că a avut mai multe probleme cu banii după, ce şi-a agăţat ghetele în cui. Şi-a cheltuit toţi banii şi şi-a găsit liniştea într-un mod surprinzător.
Am avut chemarea asta, am simțit lucrul acesta, nu m-aș întoarce înapoi. Am trecut prin niște probleme și Dumnezeu așa m-a chemat. Nu mi-e rușine să spun că am avut niște probleme financiare, am avut bani, m-am blocat și lucrurile au revenit la cum erau înainte.

Eram foarte supărat. A început să îi spun problemele și să îl rog să mă aducă acolo unde eram. Eu mi-am bătut joc de bani, mi-a oferit tot ce am vrut”, a declarat Marian Aliuță pentru antenastars.ro.

Marian Aliuță a recunoscut, odată cu noul botez, că în trecut i-a greșit de mai multe ori soției sale, pe care a înșelat-o. A fost botezat, chiar alături de soție, de pastorul Bisericii Profides, Toni Berbece.

Aliuţă şi-ar fi înşelat soţia
Vreau să vă spun ca azi a fost o zi de mare bucurie pentru noi, pentru Cer şi pentru familia Aliuță. Marian îmi povestea că o rudă i-a spus: ‘Degeaba încerci tu să te pocăiești că ești prea păcătos ca sa te mai ierte Dumnezeu!’.

Îmi povestea că a avut vicii multe, soția afla despre ‘escapadele’ lui din ziare si simțea că nu are scăpare din aceste ghiare ale păcatului. Până să afle Cuvântul lui Dumnezeu a crezut că e imposibil să scapi de păcate și chiar că a scăpa de ele înseamnă ‘nefericire’, deși păcatele îi aduceau nefericire lui și familiei.

Însă azi a mărturisit un cuget curățit de orice păcat înaintea martorilor văzuți și nevăzuți în apa botezului, așa cum Biblia ne cere să o facem. Azi, Marian si Mari Aliuta au făcut ce și Hristos a făcut, anume Botezul în Apă ca mărturie a purității. Am plâns de bucurie și am predicat cu mari emoții, știind ca botezul lor înseamnă cea mai mare minune din viata lor si cea mai mare bucurie pentru Cer”, a transmis și pastorul Toni Berbece.

Criticat chiar şi de prieteni pentru decizia de a se boteza la 45 de ani, Aliuţă a declarat că este mândru de decizia sa şi susţine că s-a regăsit.

„Am prieteni care spun că ceea ce am făcut eu este greșit, că am plecat de la ortodoxie, că m-am dus către o altă sectă. Cum și preoții spun…Am văzut și preoți care spun că, atunci când pleci din ortodoxie, te rătăcești. Oameni buni, cu Hristos nu ne rătăcim niciodată.

Atunci când vrei să afli adevărul, adevărul este în Biblie și nicăieri în Scriptură Hristos nu spune a fi ortodox, a fi catolic, a fi musulman. Spune simplu: „Pocăiți-vă” și foarte mult vorbește despre creștinism. Este singurul cale către El, creștinismul și pocăința”, a declarat Marian Aliuţă, pe contul său oficial de TikTok.

 

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, s-a pocăit şi s-a botezat în închisoare
Aceasta și-a schimbat religia și s-a botezat în închisoare. Gheorghe Dincă a spus că vrea să se mântuiască și a fost acceptat în asociația penticostală Misiunea Family to Family.

Gheorghe Dincă, acuzat de crimă, viol și trafic de persoane, după dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a primit pedeapsa maximă de 30 ani închisoare cu executare. Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Gheorghe Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție.

Mai exact, instanța a decis condamnarea lui Gheorghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

 

Monstrul din Caracal
Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare cu executare.

De asemenea, Gheorghe Dincă este obligat la plata daunelor morale în sumă de:

– câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4;

-10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5;

– 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa.

Mai mult, instanța, obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale

În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

 

Fostul decar al echipei naționale s-a pocăit: „Făceam parte dintr-o bandă și am fost prins de polițiști!” Dezvăluiri tulburătoare

George Florescu (38 ani) a debutat la echipa națională în martie 2010, sub comanda lui Răzvan Lucescu (54 ani). Mijlocașul central a adunat 11 prezențe la prima reprezentativă, în care a marcat și un gol, contra Hondurasului, într-un joc de verificare, câștigat cu 3-0. George Florescu ales un drum diferit pentru viața sa. S-a botezat anul trecut în Biserica Betania din Cluj, iar recent a povestit despre criticile pe care le-a întâmpinat când evolua la echipa națională.

 

„Mă numesc George Florescu, am trei copii și al patrulea este pe drum, Slăvit să fie Domnul!, sunt botezat de curând, împreună cu soția, pe 10 Iunie anul trecut, ne-am botezat împreună, în același timp. Sunt din Cluj și, probabil că unii dintre voi, care mă cunoașteți din lumea sportului, știți că am fost cel mai slab număr 10 din istoria echipei naționale. Sincer să fiu, asta este părerea criticilor, eu nu plec urechea, știu că-l am pe criticul suprem alături de mine și cred că a fost o binecuvântare să ajung să joc la Echipa Națională a României, să reprezint 23 de milioane de români”, și-a început George Florescu discursul.

Totodată, fotbalistul care a început fotbalul la Universitatea Cluj a mărturisit că în adolescență a fost membrul unei bande. Iar pentru faptul că a trecut peste această pasă fără probleme majore îi este recunoscător doar lui Dumnezeu, după spusele lui George Florescu.

Florescu: „ Într-o vacanță de o lună, 80% din nopți erau pierdute. Distracții, alcool, țigări, anturaje”

„Cel mai important aspect din viața mea de adolescent a fost la vârsta de 16 ani, când deja făceam parte dintr-o bandă. Eram, în același timp, foarte bun la școală, un sportiv foarte bun. La 16 ani, deja, semnasem un contract cu Universitatea Cluj, cu echipa mare, dar, în timpul liber, făceam parte și dintr-o gașcă de cartier. Într-o seară ne-am adunat la spart semințe și am intrat într-o altercație cu trei studenți, noi eram vreo 15- 20, iar săracii studenți s-au ales cu răni destul de grave și multe zile de spitalizare. A urmat partea mai puțin plăcută, noi am crezut că suntem tari, suntem șmecheri, i-am bătut pe ăștia, suntem puternici, mușchii noștri sunt tari, însă a venit reversul medaliei și am fost prinși de polițiști. Așa am ajuns inculpați. La 16 ani puteam să-mi ratez toată cariera. Ce experiență a fost pentru mine la acea vârstă, în boxa inculpaților, la tribunal, la strigarea numelui: ‘Inculpat Florescu, vă rog să vă ridicați!’.

Atunci când ai tot ceea ce îți trebuie și ești și în lumina reflectoarelor mai mereu, este greu să spui nu tentațiilor. Acum văd cât de mult m-a protejat Dumnezeu și în cariera mea, pentru că nu am avut, niciodată, vreo accidentare gravă. Și puteau să se întâmple foarte multe lucruri. Din cauza exceselor, lucrurilor nechibzuite pe care le făceam. Țin minte că veneam în vacanță, când jucam în străinătate și, într-o vacanță de o lună, 80% din nopți erau pierdute. Distracții, alcool, țigări, anturaje”, a povestit Florescu.

Diferențe între pocăiți și creștinii-ortodocși

Între persoanele „pocăite” și cele ortodoxe există anumite diferențe, însă Sfânta Biblie spune că fiecare persoană are religia lui, iar Iisus Hristos este unul singur. Puțini știu ce înseamnă pocăința și ce trebuie să facă o persoană pentru a se pocăi.

Între pocăiți și creștinii-ortodocși există anumite diferențe. De exemplu, la persoanele pocăite nu se acceptă căsătoria dintre un credincios din altă religie și un „pocăit”. De asemenea, în această religie sunt strict interzise concubinajul și avortul.

Totodată, la pocăiți nu este admis divorțul dintre soți decât în câteva situații excepționale, de exemplu dacă se dovedește adulterul la unul dintre parteneri. În plus, pocăiții se pot recăsători doar cu o altă persoană din aceeași comunitate, în vreme ce creștinii își pot reface viața cu orice persoană.

Diferențe majore sunt și la sfântul botez. Credincioșii își botează copiii la cel mult 40 de zile distanță de la naștere, iar pocăiții își creștinează pruncii mult mai târziu. Mai precis, când copiii înțeleg cu adevărat credința părinților lor și aderă din propria inițiativă la un alt cult religios.

La pocăiți se practică și ungerea cu untdelemn pentru vindecarea miraculoasă a bolilor. În schimb, la creștinii nu se încurajează acest ritual, dar nici nu îl contestă. O altă diferență față de creștini este faptul că la pocăiți există obiceiul de a se spăla pe picioare unul pe altul în timpul rugăciunilor, amintind în acest fel de același gest făcut de Iisus Hristos la Cina Cea de Taină cu cei 12 discipoli ai săi. Adunările între pocăiți au loc în fiecare duminică și nu au voie să lipsească de la acest proces.