Vei avea un NOD în GÂT. Vezi cum arată mâncarea FAST-FOOD la MICROSCOP şi află ce conţine de fapt FOTO

Cercetătorii americani au examinat la microscop compoziţia chicken nuggets (bucăţi de pui prăjite) aparţinând a două lanţuri de restaurante fast-food foarte cunoscute din America. Astfel, ei au descoperit că doar jumătate din compoziţie conţinea carne, restul fiind un amestec de diferite părţi ale păsărilor, printre care grăsime, vase de sânge, nervi, oase şi cartilagii. Cu toate acestea, restaurantele se apără, declarând că informaţiile nutriţionale privind produsele lor sunt disponibile pe internet şi pe ambalaj.

22 oct. 2013, 07:30

Cu toate că atunci când sunt privite cu ochiul liber chicken nuggets par să fie făcute doar din carne, lentila microscopului a arătat crudul adevăr, oferindu-le consumatorilor adevărata reţetă, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Nu-ţi vine să mai mănânci vreodată: Ce au găsit „criminaliştii” alimentari în McNuggets FOTO

Dr Richard D. deShazo un profesor de medicină pediatrică al Universităţii din Mississippi spune că a fost şocat atunci când a pus un „chicken nugget” la microscop. Astfel, el a cumpărat mai multe produse fast-food de la două restaurante cunoscute, examinându-le apoi în laborator.

Conform descoperirilor făcute la primul restaurant, doar 50% din conţinutul preparatelor era carne, restul fiind doar grăsime, vase de sânge, nervi şi alte ţesuturi din diferite părţi ale păsărilor care în mod normal nu ar putea fi consumate. Acesta este şi motivul pentru care, privind informaţiile nutriţionale, ele conţin 56 de procente grăsime, 25% carbohidraţi şi doar 19 procente proteine.

Citeşte şi DIETA FAST-FOOD. Cum poţi slăbi cu mâncarea rea

În cel de-al doilea restaurant datele au fost şi mai şocante: 40% carne şi restul era un amestec de grăsime, organe şi oase de pui. Doctorul a comparat produsele servite în fast-food-uri cu „bucăţi de resturi de pasăre combinate cu „mâzgă” de grăsime şi prăjite în mult ulei”.

Omul de ştiinţă a insistăat că aceste produse nu ar mai trebui să fie numite bucăţi de carne de pui deoarece în mare parte este vorba de ţesuturi grase în loc de carne adevărată.

Citeşte şi Fotografia ŞOCANTĂ care schimbă gustul mâncării fast-food: Vezi ce a pus un BUCĂTAR pe un SANDVICI

Ceea ce se întâmplă este faptul că anumite companii folosesc amestecuri artificiale din diferite părţi ale puiului, în loc să folosească carne adevărată, apoi le procesează şi le prăjesc, dar într-un final tot pui le numesc. Ceea ce este mai rău este că au un gust foarte bun, motiv pentru care copii le adoră„, a explicat doctorul deShazo.