Velier sub pavilion olandez, căutat de nave ale Gărzii de Coastă, dupa ce a dispărut în Marea Neagră UPDATE

Un velier aflat sub pavilion olandez a fost căutat din timpul nopţii de vineri spre sâmbătă de nave ale Gărzii de Coastă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, după ce ar fi dispărut pe Marea Neagră, având la bord un cetăţean austriac.

28 sept. 2019, 08:05
Velier sub pavilion olandez, căutat de nave ale Gărzii de Coastă, dupa ce a dispărut în Marea Neagră UPDATE

UPDATE: Austriacul dispărut cu un velier, în largul mării Negre a fost găsit. Bărbatul este în viață, iar autoritățile au aflat de ce nu s-a putut lua legătura cu el.

Garda de Coastă a găsit ambarcațiunea la 40 de mile marine de Constanța. Bărbatul de 70 de ani era teafăr și le-a declarat autorităților că s-ar fi dus în larg ca sa nu fie tras de curenți spre țărm. El se afla la o distanță mult prea mare pentru a mai putea comunica. Marinar cu experiență, el venea de la Sulina și mergea către Balcik. 

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Reprezentanţi ai Gărzii de Coastă au menţionat, sâmbătă dimineaţa, că velierul nu a fost încă găsit, continuând căutările, informează Agerpres.

Autorităţile au fost alertate vineri seară despre posibila dispariţie a velierului.

„În urma solicitării Centrului Maritim de Coordonare a Căutării, o navă a Gărzii de Coastă împreună cu o ambarcaţiune aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare efectuează misiuni de căutare în vederea identificării unui velier, pavilion Olanda”, a informat Garda de Coastă, confirmând că la bordul velierului se află un cetăţean austriac.

Conform sursei citate, căutările au fost efectuate în larg, la zeci de mile marine, la est de municipiul Constanţa.