Venezuela în colaps. Armata a fost scoasă pe străzi

Situaţie disperată în Venezuela. Armata a fost scosă în stradă ca să protejeze magazinele şi să descurajeze jafurile care sunt la ordinea zilea. Oamenii sunt disperaţi că nu mai găsesc nici măcar produse de bază. Potrivit unui studiu recent, 90 la sută dintre venezueleni spun că nu au bani pentru mâncare sau nu găsesc mâncare în magazine.

29 apr. 2016, 06:46
Venezuela în colaps. Armata a fost scoasă pe străzi

În Maracaibo, al doilea cel mai mare oraş din Venezuela, un magazin a fost complet devastat. Oamenii au intrat cu forţa în clădire şi au furat din produse, spre disperarea proprietarului, care acuză forţele de ordine că nu au făcut nimic.

Jose Vega, proprietar de magazin: „Am ajuns la 21:30 şi poliţia era tot aici, patrula prin zonă, dar ce au făcut? Nimic! Oamenii au jefuit până la 21:00 şi poliţia nu a făcut nimic”.

Zeci de proteste antiguvernamentale, plus jafuri din magazine şi farmacii, au avut loc săptămâna asta în Maracaibo, dar şi în alte oraşe din Venezuela, notează digi24.

Autorităţile au scos pe străzi soldaţi ai Gărzii Naţionale în echipament de intervenţie, ca să păstreze ordinea.

Franklin Duque, comandant în Garda Naţională: „Cerem populaţiei să coopereze, să-şi păstreze calmul şi să urmeze toate regulile constituţionale”.

Parlamentul Venezuelei, dominat de opoziţie, a votat pentru demiterea ministrului alimentației, din cauza lipsurilor severe în rândul produselor de bază. De asemenea, opoziţia anunţă că s-au strâns până acum 600 de mii de semnături pentru a începe procedura de demitere preşedintelui Nicolas Maduro, de trei ori mai mult decât este necesar.