Venezuela închide o altă parte a frontierei cu Columbia

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat vineri închiderea unui al doilea sector al frontierei cu Columbia, un anunț ce intervine a doua zi după ce Caracas și Bogota și-au rechemat ambasadorii pentru consultări.

29 aug. 2015, 08:14
Venezuela închide o altă parte a frontierei cu Columbia

Pentru curățarea paramilitarismului, a criminalității, contrabandei, răpirilor, traficului de droguri, am decis închiderea frontierei zonei numărul 2 în statul Tachira„, în nord-vestul Venezuelei, a precizat Maduro, potrivit AFP.

Este al doilea sector de frontieră al acestui stat pe care președintele Maduro a decis să-l închidă după ce el a decretat săptămâna trecută stare excepțională pentru 60 de zile și după ce a expulzat o mie de columbieni stabiliți în Venezuela, sub motivul că frontiera este infestată de paramilitari columbieni.

Decizia a intervenit după o ambuscadă la frontieră în cursul căreia un civil și trei militari venezueleni au fost răniți, acțiune atribuită de Caracas paramilitarilor.

Tensiunile au crescut și cele două țări și-au rechemat joi ambasadorii pentru consultări, în timp ce președintele Maduro i-a propus omologului său columbian Juan Manuel Santos o întâlnire pentru găsirea unei soluții.