Venezuela îşi redeschide graniţele cu Brazilia şi Aruba

Venezuela şi-a redeschis graniţa terestră cu Brazilia şi graniţa sa maritimă cu insula olandeză Aruba, închise de la încercarea opoziţiei Venezuelei de a aduce ajutor umanitar în ţară în februarie, a anunţat vineri vicepreşedintele însărcinat cu probleme economice, relatează AFP.

10 mai 2019, 17:40
Venezuela îşi redeschide graniţele cu Brazilia şi Aruba

„Frontierele cu Brazilia şi Aruba sunt din nou active”, a declarat Tareck El Aissami într-un discurs televizat, explicând în acelaşi timp că graniţele Venezuelei cu Columbia şi cu celelalte insule olandeze (Bonaire şi Curacao) rămân închise.

„Dorim să stabilim un dialog sincer” cu Brazilia şi Aruba, a adăugat vicepreşedintele venezuelean, informează Agerpres.

Anunţul survine în contextul în care Venezuela şi Brazilia au relaţii tensionate de la venirea la putere în ianuarie a preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro. Acesta a fost întotdeauna virulent la adresa guvernului preşedintelui socialist Nicolas Maduro, dar până acum a exclus orice intervenţie militară în ţara vecină.

Ministrul de externe brazilian Ernesto Araujo a declarat în timpul unei vizite la Varşovia că arestarea unui apropiat al opozantului venezuelean Juan Guaido este un „act disperat” al preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit Agerpres.

„Suntem foarte îngrijoraţi (…) de represiunea regimului împotriva opoziţiei democratice – care nu mai este opoziţie, este un guvern legitim”, a declarat ministrul brazilian Araujo la încheierea convorbirilor cu omologul să polonez Jacek Czaputowicz.


loading...