Venezuela primeşte cea mai grea şi agresivă LOVITURĂ din istoria sa

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a calificat luni seară drept "lovitura cea mai agresivă, nedreaptă și nefastă dată vreodată Venezuelei" anunțul SUA de sancționare a unor responsabili din această țară acuzați de încălcări ale drepturilor omului. 

10 mart. 2015, 13:50
Venezuela primeşte cea mai grea şi agresivă LOVITURĂ din istoria sa

‘Președintele Barack Obama a dat azi (luni — n.r.) Venezuelei cea mai agresivă, nedreaptă și nefastă lovitură’, a afirmat liderul de la Caracas, într-un discurs de două ore transmis la radio și televiziune.

‘Nu aveți dreptul să ne agresați și să declarați că Venezuela este o amenințare pentru poporul american. Amenințarea pentru poporul american sunteți dumneavoastră’, a adăugat el, precizând că executivul de la Caracas va cere marți Adunării Naționale să-i acorde puteri speciale pentru a reacționa la ‘agresiunea imperialistă’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Obama declară Venezuela o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA

Tensiunea a crescut luni între Washington și Caracas, anunțul de instituire a sancțiunilor americane la adresa unor responsabili venezueleni acuzați de încălcări ale drepturilor omului ducând la rechemarea imediată a celui mai mare reprezentant diplomatic venezuelean în SUA.

Acest nou episod survine după mai mulți ani de fricțiuni, cele două state nemaivând ambasadori din 2010, notează AFP, citată de Agerpres.