Venezuela reia relaţiile diplomatice cu Spania

Publicat: Joi, 19 Aprilie 2018 11:54 // Actualizat: Joi, 19 Aprilie 2018 11:54 // Sursa: romaniatv.net

Venezuela va relua relaţiile diplomatice cu Spania, a anunţat, miercuri, Ministerul de Externe de la Caracas, în contextul în care cele două state au întrerupt relaţiile diplomatice după ce UE a impus o serie de sancţiuni împotriva Venezuelei. 

Venezuela a anunţat că va relua relaţiile diplomatice cu Spania. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dispus la începutul lunii ianuarie retragerea ambasadorului Venezuelei de la Madrid, invocând ”repetatele ingerinţe” în afacerile interne. Spania a luat o măsură simetrică şi şi-a retras ambasadorul din Caracas.

”Cele două state au convenit să înceapă un proces de normalizare a relaţiilor diplomatice”, a anunţat Ministerul de Externe de la Caracas, adăugând că ambasadorii îşi vor relua activitatea în cele două state.

La 22 ianuarie, Uniunea Europeană a impus sancţiuni ce vizează şapte oficiali de rang înalt din Venezuela. UE şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu încălcările drepturilor omului înregistrate în cursul protestelor antiguvernamentale de anul trecut din Venezuela, soldate cu peste 120 de decese.

Citeşte şi Venezuela introduce în circulaţie noi monede. Preşedintele taie trei zerouri din moneda naţională

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H