Venezuela se pregăteşte să înfrunte SUA. Preşedintele ţării a dat ordin armatei să pregătească puştile şi rachetele

Preşedintele venezuelan  i-a cerut armatei să se pregătească să înfrunte Statele Unite.

27 sept. 2017, 13:55
Venezuela se pregăteşte să înfrunte SUA. Preşedintele ţării a dat ordin armatei să pregătească puştile şi rachetele

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, le-a cerut marți liderilor militari să pregătească „puștile și rachetele” pentru a apăra țara de un eventual atac al Statelor Unite.

Aceste ordine au fost date de şeful statului venezuelan cu ocazia desfăşurării unor exerciţii militare. Maduro le-a ordonat forțelor armate să își mobilizeze efectivele și tehnica militară.

„Am fost amenințați fără rușine de cel mai criminal imperiu care a existat vreodată și avem obligația de a ne pregăti pentru a garanta pacea. Trebuie să avem puștile, rachetele și rezervoarele bine pregătite pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu dacă este nevoie”, i-a îndemnat președintele venezuelean pe responsabilii militari. 

Declarațiile lui Nicolas Maduro au venit la două zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a introdus Venezuela pe lista țărilor vizate de decretul american împotriva imigrației, din cauza unor lipsuri în domeniul securității cu privire la călătorii lor și a unui vid de cooperare în relația cu Washingtonul.