Vor creşte sau vor scădea veniturile în 2012? – Ce cred analiştii CFA

Veniturile personale în România ar putea rămâne la aproximativ acelaşi nivel pe parcursul acestui an, la fel ca și situația ocupării forței de muncă, potrivit raportului lunar al analiștilor de la CFA România.

08 feb. 2012, 11:18
Vor creşte sau vor scădea veniturile în 2012? – Ce cred analiştii CFA

50% dintre analiștii CFA din România văd neschimbate condițiile de afaceri din România și 57 % dintre ei cred că veniturile personale ale românilor se vor menține la nivelurile actuale. Nici șomajul și nici inflația nu vor crește, conform previziunilor a jumătate dintre analiştii CFA.

 

Toţi membrii asociației CFA sunt profesionişti din domeniul investiţiilor şi marea lor majoritate sunt analiști deja certificați drept Chartered Financial Analyst (CFA), de către CFA Institute din SUA, una dintre cele mai prestigioase autorități profesionale de profil din lume.

 

32 % dintre analiștii de la CFA România cred că șomajul va crește în următoarele 12 luni și 29% se așteaptă la o înrăutățire a mediului de afaceri.

 

Faţă de decembrie, aşteptările analiştilor  privind mediul de afaceri s-au îmbunătăţit consistent, conform evoluţiei indicelui aşteptărilor, indicatorul agregat al previziunilor privind mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale (a portofoliului de active şi investiţii).

 

Indicele aşteptărilor CFA România a crescut în ianuarie până la 43,5 puncte faţă de 38,5 în decembrie şi 31,1 în octombrie, dar sub nivelul din septembrie, de 46,6. Evoluţia aşteptărilor analiştilor CFA a fost în continuă deteriorare anul trecut până în luna noiembrie.

 

100 de puncte înseamnă încredere deplină în economia românească, în vreme ce 0 desemnează lipsa încrederii.