Vera Jourova, viitoare vicepreşedintă a CE, ameninţă cu reducerea fondurilor europene guvernele care nu respectă statul de drept

Publicat: Marţi, 08 Octombrie 2019 09:13 // Actualizat: Marţi, 08 Octombrie 2019 09:13 // Sursa: romaniatv.net

Vera Jourova, nominalizată ca vicepreşedinte al viitoarei Comisii Europeane conduse de Ursula von der Leyen, a subliniat în Parlamentul European că guvernele care nu respectă statul de drept ar putea suferi în privinţa utilizării fondurilor europene.

Vera Jourova a afirmat că doreşte ca guvernele statelor membre ale UE care nu respectă statul de drept "să aibă o viaţă mai puţin uşoară". Cu toate acestea, "nu vom adopta sancţiuni", a precizat ea la audierea pentru confirmarea pe post.

Predecesorul ei, Frans Timmermans, a promovat eforturile împotriva încălcării valorilor fundamentale ale UE; Polonia şi Ungaria se confruntă deja cu proceduri disciplinare, iar România este monitorizată, reaminteşte DPA. Abordarea sa a generat resentimente în Europa Centrală şi de Est, iar unele state membre s-au opus nominalizării sale ca preşedinte al viitoarei Comisii.

Jourova a apreciat activitatea olandezului, dar a susţinut că dacă va fi confirmată de Parlamentul European va acţiona diferit, beneficiind de cunoaşterea regiunii respective.

În Comisia condusă de Jean-Claude Juncker, aflată la sfârşit de mandat, ea deţine portofoliul de comisar european pentru justiţie, transmite Agerpres.

Noua Comisie urmează să îşi preia mandatul la 1 noiembrie. Executivul UE are în subordine 32.000 de funcţionari, iar fiecare stat membru este reprezentat de un comisar.

Ultimul cuvânt pentru numire îl are Parlamentul European, unde se aşteaptă, probabil luna aceasta, votul final pentru echipa von der Leyen.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană Vera Jourova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H