Verdict DNA în cazul rezilierii contractului dintre FRF şi Victor Piţurcă. Ce au decis procurorii

Direcția Națională Anticorupţie a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Victor Piţurcă, fără ca fostul selecționer al echipei naţionale să achite despăgubiri, întrucât "faptele nu există".

12 mai 2015, 13:39
Verdict DNA în cazul rezilierii contractului dintre FRF şi Victor Piţurcă. Ce au decis procurorii

A rezultat din actele dosarului că, în cauza, nu poate fi pusă în mişcare acţiunea penală deoarece, conform articolului N punctul 2 din contractul invocat în plângere, raporturile de muncă pot înceta oricând prin acordul părţilor. Plata despăgubirilor despre care se vorbeşte în plângerea penală ar fi devenit incidenţa doar în situaţia prevăzută de articolul N punctul 5 din acelaşi contract, text care stipulează denunţarea unilaterală a contractului de către oricare din părţi„, se arată într-un comunicat DNA, citat de Mediafax.

Vezi şi Victor Piţurcă a făcut show la o nuntă în Arabia Saudită. Imagini inedite cu fostul selecţioner VIDEO

În ordonanţă de clasare se subliniază că, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din părţi nu datorează niciun fel de despăgubiri.

În legătură cu susţinerea din plângere, conform căreia nu s-a respectat articolul 35 alineatul 4 litera J1 din statutul Federaţiei Român de Fotbal, aceste dispoziţii nu se aplică speţei de faţă, contractul de muncă fiind încheiat şi, respectiv, reziliat, exact de aceleaşi persoane îndrituite la această; prevederile din statut menţionate se referă la eliberarea din funcţie că act de voinţă al Federaţiei şi nu la acordul bilateral de care vorbeam mai sus„, conform sursei citate.

Dosarul de urmărire penală a fost deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu a făcut o plângere împotriva preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selecţioner Victor Piţurcă, precizând că este vorba de abuz în serviciu în acest caz.