Verdict în cazul morții lui Dan Petrescu. Cum a ajuns să se prăbușească avionul afaceristului

Moartea tragică a afaceristului Dan Petrescu, din octombrie anul trecut, a uimit România și Italia. Avionul său de mici dimensiuni s-a prăbușit în Milano. Opt persoane au decedat în urma impactului, printre care și soția, respectiv fiul antreprenorului. 

06 mai 2022, 13:12
Verdict în cazul morții lui Dan Petrescu. Cum a ajuns să se prăbușească avionul afaceristului

La jumătate de an de la nefericitul eveniment, noi informații au apărut în spațiul public. Avionul ar fi avut, de fapt, o defecțiune tehnică, informează Realitatea. Manșa avionului ar fi rămas blocată, iar afaceristul român nu a mai avut control. Expertiza tehnică a aeronavei este realizată în Canada.

Dan Petrescu avea afaceri cu imobile în București, dar și în străinătate. Celebrul antreprenor a revenit în țară din Germania, după Revoluție și a fost unul dintre primii parteneri ai lui Ion Țiriac.

La un moment dat, fostul jucător de tenis a l-a numit pe Dan Petrescu cel mai bogat român și totodată, suficient de discret astfel încât să nu dea de bănuit, informează Observatorul.

 

Avionul lui Dan Petrescu s-a prăbușit în Italia, la doar cinci minute după decolare

 

Avionul privat de mici dimensiuni al lui Dan Petrescu era un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV. Acesta s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese (Milano), la cinci minute după decolare. Aeronava decolase din Linate, cu destinația Olbia.

Localnicii spun că au auzit o bubuitură puternică, cauzată de impact. Imediat, aparatul de zbor a fost cuprins de flăcări uriașe.

„Avionul avea un motor în flăcări și s-a prăbușit, nu s-au văzut manevre de redresare”, povestesc martorii tragediei.

Am auzit un avion pe cale să se prăbușească, apoi am simțit ferestrele tremurând și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut o coloană de fum ridicându-se”, a declarat un tânăr care locuiește în apropierea locului incidentului aviatic, potrivit ANSA.