Verdictul DUR ale medicului în cazul Cristian Borcea

Fostul acţionar al echipei Dinamo are şase copii şi urmează să devină tată pentru a şaptea oară. Afectată de întreg scandalul, Melissa, fiica de 11 ani din căsătoria cu Mihaela Borcea, a sărit în apărarea tatălui. Psihologul Ilie Marinescu e de părere că singurul vinovat de această situaţie este doar Cristi Borcea.

10 ian. 2016, 16:56
Verdictul DUR ale medicului în cazul Cristian Borcea

„El suferă de «sindromul Don Juan», adică niciodată nu va fi satisfăcut de o femeie în plan sexual şi emoţional. Aici este vorba despre o carenţă de ordin afectiv-emoţional, pentru că nu ştie să îşi depăşească propria condiţie şi se mulţumeşte să treacă dintr-o relaţie în alta şi, cu siguranţă, peste nişte ani o să vedem că, dacă se va căsători cu Valentina Pelinel, o să renunţe iar pentru că nu are o stabilitate emoţională”, a declarat psihologul Ilie Marinescu, despre Cristi Borcea, scrie ziarulring.ro.

Contactat de “ring” pentru a afla cum pot fi afectaţi de acest scandal copiii, psihologul Ilie Marinescu ne-a explicat că întregul scandal le poate afecta personalitatea, la fel ca şi lipsa tatălui din viaţa lor. „Lipsa figurii paternale din vizorul copiilor are o importanţă covârşitoare pentru dezvoltarea lor în plan psihic, mai ales că ei au deja o anumită vârstă şi văd la televizor sau în presă ştiri despre tatăl lor că are relaţii extraconjugale sau că urmează să aibă copii cu alte femei. Asta îi afectează foarte mult. Cu siguranţă, după atitudinea pe care a avut-o copilul (n.r. – Melissa), mi se pare că ea deja a trecut într-un registru al maturităţii psihice destul de devreme… Sigur, mama este de felicitat pentru că și-a ţinut copiii aproape, le asigură un trai decent şi o îngrijire deosebită. Mihaela, în discreţia şi delicateţea ei, a reuşit să se ţină departe de acest scandal şi să îi ferească pe copii de a-i amesteca într-un scandal care nu le aparţine. Lăsând la o parte acest caz, orice copil care trece printr-o traumă a separării părinţilor are nevoie de consiliere psihologică pe o perioadă mai îndelungată pentru că trebuie să înţeleagă care a fost scopul despărţirii, știut fiind că, în general, copiii îşi asumă o anumită vină”, a declarat psihologul Ilie Marinescu.