Verdictul în cazul casei din Sibiu pierdute de Klaus Iohannis, AMÂNAT pentru luna decembrie

Curtea de Apel Piteşti a stabilit, miercuri, pentru data de 7 decembrie un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

28 sept. 2016, 07:33
Verdictul în cazul casei din Sibiu pierdute de Klaus Iohannis, AMÂNAT pentru luna decembrie

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti ar fi trebuit să dea, miercuri, un verdict în dosarul preşedintelui Klaus Iohannis privind casa din Sibiu, pierdută de familia sa. Dosarul în care se judecă contestaţia în anulare este singurul în care instanţa poate decide ca imobilul din centrul Sibiului să se întoarcă în proprietatea familiei Iohannis.

Imobilul a fost iniţial în proprietatea familiei Ghenea, apoi a trecut în posesia statului roman, iar ulterior a fost cumpărat de chiriaşi. În 1999 contractele de cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate în instanţă la cererea unui nepot al familiei Ghenea.

Familia Iohannis a cumpărat apoi partea urmaşilor familiei Ghenea, dar foştii chiriaşi au contestat cumpărarea imobilului.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.