Vergil Chiţac insistă pentru tarife mai mici pentru parcare în Mamaia şi acuză PSD de căderea proiectului la vot

Autoritățile locale din Constanța nu au reușit să modifice taxele de parcare, acuzate că descurajează turiștii să vină în Mamaia. Vergil Chiţac promite că o va repune la vot.

22 iul. 2022, 09:28
Vergil Chiţac insistă pentru tarife mai mici pentru parcare în Mamaia şi acuză PSD de căderea proiectului la vot

Consiliul Local din Constanța nu a reușit să adopte o hotărâre care să suspende pe perioada nopții plata taxei de parcare, iniţiată de primarul Vergil Chiţac, acuzată de hotelieri că descurajează turiștii să vină în Mamaia.

Ședința, care avea ca unic punct pe ordinea de zi acest proiect, a durat două ore fără să se ajungă însă la o soluție.

Proiectul, care prevedea suspendarea plății parcării parcării în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia, până la 31 decembrie 2022, în intervalul orar 20.00 – 08.00 a picat la vot.

Preţ carburanţi. Cea mai bună veste pentru şoferi înainte de weekend. Incredibil cât costă benzina şi motorina la pompă!
Au fost doar 10 voturi „pentru” în condițiile în care consilierii PSD și PNL s-au abținut. Primarul Vergil Chiţac promite că va readuce proiectul pe ordinea de zi şi acuză PSD de acest vot.

„ADMINISTRAȚIE LOCALĂ CU LOLEK ȘI BOLEK: GARGARA IEFTINĂ REVINE ÎN FORȚĂ LA CONSTANȚA
Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate, deși mi-aș fi dorit. Astăzi, consilierii locali PSD au respins propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia. Lucrurile au stat în felul următor:
1) Am propus CL eliminarea obligativității plății parcării în Constanța și Mamaia, între orele 22:00 și 08:00, până la 15 septembrie;
2) Printr-un amendament, consilierii PNL au dorit prelungirea termenului până la 31 decembrie, iar propunerea a fost votată;
3) La rândul lor, consilierii PSD au făcut un alt amendament, prin care doreau modificarea orelor de la 22:00-08:00 la 20:00-08:00, cu efecte tot până la 31 decembrie. USR a votat această propunere (!?);
4) În cele din urmă, în urma consultărilor, a rămas în picioare propunerea PSD, care a fost supusă votului, dar…
5) Surpriză! La votul final al amendamentului, consilierii PSD nu și-au mai votat propria propunere (!!!), iar totul a picat.
Astăzi, consilierii locali PSD au sfidat și logica, și bunul-simț. Au sfidat Constanța și v-au sfidat pe dumneavoastră. Au venit deciși să îngroape o inițiativă, nimic mai mult, nimic în folosul comunității. Așa înțeleg domniile lor că se face administrație: printr-un concurs ieftin de populism, presărat cu numere de circ și gaguri pentru mulțimi.
Dar nu-i nimic. Țin să-i anunț că nu voi lua parte la acrobațiile lor ieftine. Aceste ultime zbateri nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut și va face Constanței mult bine. Epoca lor s-a stins.
Vă mulțumesc.
P.S. Mâine voi repune pe ordinea de zi a ședinței CL propunerea de eliminare a plății parcării în Constanța și Mamaia pe timp de noapte”, a scris Chiţac, care este iniţiatorul proiectului, pe Facebook.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că parcările în municipiu şi în Mamaia vor fi gratuite între orele 22 – 08. El a precizat că această decizie urmează să intre în vigoare după următoarea şedinţă a Consiliului Local. Anunţul a venit la o zi după ce Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului.

Taxa de parcare, eliminată în sudul Litoralului. Veste bună pentru turiştii români
Agenţii economici din Mamaia au acuzat că motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti până acum este legat de preţul parcării.

Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, este de patru lei pe oră. Acelaşi preţ este valabil şi pentru centrul Constanţei.