Veronica Matcovici, studenta moartă în accidentul din Spania, luase 10 la licenţă şi era masterand

Tânăra din România care a murit în accidentul de autocar din Spania se numeşte Veronica Matcovici şi era studentă la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, la masterul de turism şi dezvoltare regională în limba franceză.

21 mart. 2016, 09:45
Veronica Matcovici, studenta moartă în accidentul din Spania, luase 10 la licenţă şi era masterand

Tânăra din România care a murit în accidentul de autocar din Spania se numeşte Veronica Matcovici şi era studentă la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, la masterul de turism şi de dezvoltare regională în limba franceză.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, Facultatea de Geografie şi Geologie şi, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

Colegii de facultate spun că tânăra plecase în Spania în luna februarie, ei arătându-se şocaţi de vestea morţii colegei lor.

„Era o fată silitoare, luase 10 la licenţă şi plecase un semestru cu bursă Erasmus în Spania. Nu ne vine să credem, suntem în stare de şoc, încă sperăm să nu fie adevărat. Veronica era sociabilă, ne pare tare rău”, a declarat una dintre colegele Veronicăi Matcovici.

O prietenă de-a tinerei susţine că aceasta era încântată că merge cu bursă Erasmus în Spania şi că din vară Veronica Matcovici urma să plece cu o altă bursă, în Belgia.

Profesorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi s-au arătat bulversaţi după ce au aflat de moartea studentei.

„Suntem bulversaţi, este o lovitură pentru noi. Când pierzi un student la master, când eşti Erasmus, când te bazezi că face cinste şcolii de la Iaşi şi te trezeşti că moare într-un accident stupid… Asta e viaţa, nefericită şi nedreaptă”, a declarat Constantin Rusu, fost preşedinte al Senatului Universităţii Al I Cuza Iaşi.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi transmite, pe site-ul său, condoleanţe familiei îndurerate, colegilor şi prietenilor. 

Cel puţin 14 persoane au decedat, între care şi studenta din Iaşi, iar alte 43 au fost rănite, duminică, după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna pe autostrada A7, în apropierea oraşului Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona. În accident, şi-a pierdut viaţa şi şoferul autobuzului.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia şi avea drept destinaţie Barcelona.

Potrivit Ministerului român al Afacerilor Externe, Consulatul general al Românirei la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.