Veste bombă de la NASA! Au anunţat cea mai mare descoperire de pe Marte. Schimbă tot

Marte pare a fi cea mai ”hot” destinație a anului, cel puțin la nivel de sistem solar. Se pregătește o expoziție spre vecina Pământului și un roboțel curios îi explorează, de câțiva ani, suprafața.

27 sept. 2015, 10:07
Veste bombă de la NASA! Au anunţat cea mai mare descoperire de pe Marte. Schimbă tot

S-ar părea că roverul Curiosity a făcut o descoperire foarte importantă. Nu de alta, dar NASA a anunțat exact acest lucru.

Agenția Spațială Americană a anunțat că luni va susține o conferință în cadrul căreia să anunțe exact ce a descoperit, rezolvarea unui mare mister legat de Marte.Să fie vorba de marțieni? Puțini probabil. Însă există câteva teorii destul de plauzibile.

Una dintre ele spune că NASA va anunța că a găsit microbi – nu sunt chiar extratereștrii din Dosarele X, dar tot se clasifică ca viață extraterestră. O alta, ceva mai apropiată, probabil, de adevăr, vorbește despre apa curgătoare. Această teorie este susținută și de faptul că la conferința anunțată va participa și Lujendra Ojha, de la Georgia Institute of Technology, primul cercetător care a venit cu teoria că Marte are râuri de apă sărată în lunile mai călduroase.

Apa este un element cheie când vorbim de susținerea vieții, iar o astfel de descoperire ar putea ajuta și la descoperirea de forme de viață în Univers.

Află ce ar putea anunța NASA luni