VESTE BUNĂ. Cumpărătorii vor putea RECLAMA magazinele care nu emit bonuri fiscale prin telefon, gratuit

Începând cu 1 martie, magazinele vor avea obligaţia să deţină la vedere un afiş informativ cu un număr de telefon la care cumpărătorii pot reclama neemiterea unui bon fiscal pentru produsul achziiţionat. Apelul la numărul de telefon pus la dispoziţie de ANAF este gratuit.

08 feb. 2015, 19:03
VESTE BUNĂ. Cumpărătorii vor putea RECLAMA magazinele care nu emit bonuri fiscale prin telefon, gratuit

Autorităţile vor pune la dispoziţie un Telverde la care veţi suna. La acel Telverde va răspunde o persoană sau un reprezentant care vă va direcţiona mai departe. O echipă a ANAF care ori atunci, ori când timpul îi va permite, vă va lua toate datele de contact, deja are ziua şi ora. Dacă magazinul de unde vă cumpăraţi o pereche de pantofi de 300 de lei, de exemplu, va avea emis înainte de data şi ora la care sunaţi un bon fiscal de 300 de lei, atunci va avea o problemă„, a declarat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, în cadrul unui interviu televizat.

Citeşte şi LOTERIA BONURILOR FISCALE: Anunţ important de la Ministerul Finanţelor

Mai mult, se pare că numărul este deja stabilit, însă ministrul a recunoscut că nu l-a reţinut pentru a-l comunica. Acesta este stabilit prin ordin de ministru, precum şi modelul afişului care va fi prezentat în magazine. Astfel, cumpărătorii trebuie să anunţe la telefon locaţia de unde achiziţionează produsul pentru care comerciantul refuză să emită bon fiscal, fiind înregistrată automat data şi ora apelului.