Veste bună de la UEFA pentru Steaua. Anunţ făcut înainte de tragerea la sorţi pentru play-off Liga Campionilor

Echipa poloneză Legia Varşovia, una dintre posibilele adversare ale campioanei României, Steaua Bucureşti, în play-off-ul Ligii Campionilor, este anchetată de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) pentru utilizarea unui jucător ineligibil în cursul meciului formaţia scoţiană Celtic Glasgow, disputat miercuri în cadrul manşei secunde a turului III preliminar al celei mai importante competiţii continentale intercluburi.

08 aug. 2014, 07:08
Veste bună de la UEFA pentru Steaua. Anunţ făcut înainte de tragerea la sorţi pentru play-off Liga Campionilor

Legia Varşovia este anchetată de UEFA pentru utilizarea unui jucător ineligibil. Fotbalistul aflat în vizorul forului continental este internaţionalul polonez Bartosz Bereszynski, care a evoluat în ultimele două minute ale întâlniri de pe stadionul Murrayfield, câştigată cu 2-0 de Legia, care s-au impus cu scorul general de 6-1 în „dubla” cu Celtic.

Forul continental investighează acum dacă fundaşul avea drept de joc pentru această partidă, după ce a fost eliminat în ultimul joc disputat de Legia în ediţia trecută a Europa League, primind atunci o suspendare de 3 meciuri.

„UEFA a deschis o anchetă în privinţa participării lui Bartosz Bereszynski. Clubul pregăteşte o informare şi explicaţii, care vor fi transmise la UEFA. Decizia în acest caz va fi comunicat imediat după finalizarea sa”, a precizat Legia Varşovia într-un comunicat.

STEAUA, cap de serie: Lista posibililor adversari în play-off-ul Ligii Campionilor

Uniunea Europeană de Fotbal va lua o hotărâre în acest caz în cursul unei întâlniri care va avea loc vineri, înaintea tragerii la sorţi a meciurilor din play-off-urile Ligii Campionilor şi Europa League.

În urmă cu trei ani, Celtic Glasgow a fost reinclusă competiţia Europa League, în circumstanţe similare, după ce fusese eliminată pe teren de FC Sion. UEFA a stabilit atunci că gruparea elveţiană a utilizat mai mulţi jucători ineligibili şi a eliminat-o din competiţie, locul acesteia fiind luat de Celtic.