Veste bună de Revelion 2021. Se redeschid restaurantele şi barurile în Bistriţa

Autorităţile din Bistriţa-Năsăud au anunţat reducerea, de luni, a restricţiilor impuse în oraşul Bistriţa, unde incidenţa cazurilor de Covid-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

28 dec. 2020, 10:13
Veste bună de Revelion 2021. Se redeschid restaurantele şi barurile în Bistriţa

Veste bună de Revelion 2021. Se redeschid restaurantele şi cafenelele în Bistriţa, unde a scăzut incidenţa cazurilor de Covid.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud, incidenţa cazurilor de Covid-19 în municipiul Bistriţa a scăzut sub 3/1000 de locuitori, astfel că se reduc o parte din restricţiile aplicate pentru a preveni răspândirea bolii.

Veste bună de Revelion 2021. Astfel, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. De asemenea, sunt valabile aceleaşi reguli şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

ŞCOLI deschise după Sărbătorile de iarnă. Ministrul Educaţiei anunţă deschiderea etapizată a grădiniţelor şi şcolilor din 11 ianuarie

„Am reuşit după o perioadă destul de lungă să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori, incidenţă care ne permite să redeschidem restaurantele şi cafenelele, dar şi alte tipuri de activităţi economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem totuşi cu puţin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricţiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenţi, pentru a ne continua drumul spre normalitate”, a transmis prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha.

Conform Prefecturii, modificarea restricţiilor, aprobată printr-o hotărâre adoptată duminică de CJSU Bistriţa-Năsăud, intră în vigoare de luni.

Amenzi de Crăciun pentru nerespectarea carantinei

Purtătoarea de cuvânt a MAI Monica Dajbog a anunţat că pentru minivacanţa de Crăciun, conducerea Ministerului a dispus ca în fiecare zi să fie mobilizati, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. În ultimele 24 de ore au fost aplicate aproximativ 4.000 de amenzi în valoare de peste 835.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie. Cu toate acestea, în a doua zi de Crăciun au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de 2019.