VESTE BUNĂ: Fermierii care arendează terenurile vor primi subvenţii cu 20% mai mari

Publicat: Luni, 20 Mai 2013 20:50 // Actualizat: Luni, 20 Mai 2013 20:51 // Sursa: RTV.net

Proprietarii de terenuri agricole vor fi stimulaţi, din 2014, să arendeze sau să vândă fermierilor activi suprafeţele nelucrate, caz în care vor primi subvenţia de la UE şi un plus de 20% din acest sprijin.

Foto: rtv.net

"Avem acum un anumit număr de ferme mici, care au două, trei, patru sau cinci hectare. Proprietarii terenurilor respective beneficiază de subvenţia la hectar. Începând cu 2014, pentru aceste ferme mici se va calcula o plată fixă", a declarat luni, într-o conferinţă, comisarul european Dacian Cioloş, potrivit Mediafax.

Astfel, potrivit schemei propuse de Cioloş, toate fermele mici, cu suprafeţe între 1,5 şi 5 hectare, ar putea primi, spre exemplu, 700 de euro pe fermă în fiecare an.

Dacă dintre proprietarii de ferme mici sunt persoane în vârstă care locuiesc la ţară sau persoane care locuiesc la oraş, dar au teren în mediul rural, şi luau subvenţii fără să lucreze terenul, din 2014 persoana respectivă va fi stimulată să cedeze sau să arendeze terenul unui agricultor care chiar îl lucrează.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arendarea terenurilor subvenţia la hectar subvenţii subventii fermieri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mai 22:07
...stimulată să cedeze sau să arendeze terenul unui agricultor care chiar îl lucrează. Source Article from http://www.rtv.net/veste-buna-fermierii-care-arendeaza-terenurile-vor-primi-subventii-cu-20prc-mai-mari_80542.html ...
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H