Veste bună! Firmele care fac ACEST LUCRU ar putea fi scutite de la plata impozitului pe profit

Companiile private care angajează în regim part-time minim trei femei cu copii între 0 şi 7 ani ar putea beneficia de scutire de la plata impozitului pe profit. 

20 sept. 2016, 05:41
Veste bună! Firmele care fac ACEST LUCRU ar putea fi scutite de la plata impozitului pe profit

Potrivit unei propuneri legislative iniţiate de deputatul PSD Sava Andrei Valentin, mai multe companii private ar putea beneficia de scutire de la plata impozitului pe profit dacă vor angaja în regim part-time mame cu copii mici.

Condiţia principală impusă repectivelor firme este ca femeile să se poate ocupa în paralel şi de creşterea copilor. În schimb, companiile care angajează astfel de persoane ar putea beneficia de scutirea impozitului pe profit prin scăderea din profitul impozabil a unui cuantum de 0,5% pentru fiecare angajat de acest tip, în limita a 25% din profitul impozabil al companiei respective şi a unei sume maxime de 30.000 de euro. 

În expunerea de motive a iniţiatorului, se precizează că prin intermediul acestei legi mamele nu vor mai fi constrânse să facă o alegere radicală între a pune pe primul loc familia sau a pune pe primul loc serviciul, iar companiile vor avea şi ele la rândul lor de câştigat.

Propunerea legislativă a fost înaintată spre dezbatere Camerei Deputaţilor, în calitate de Cameră Decizională.