Veste bună pentru chiriaşii din blocurile ANL. Legea privind reducerea preţului de vânzare, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede reducerea prețului de vânzare a locuințelor ANL către chiriași.

11 apr. 2016, 12:42
Veste bună pentru chiriaşii din blocurile ANL. Legea privind reducerea preţului de vânzare, promulgată

Șeful statului a semnat decretul pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Legea are ca obiect de reglementare modalitatea de calcul a valorii chiriei lunare, precum și a valorii de vânzare a locuinței.

Astfel, chiria se stabilește anual de către autoritățile administrației publice locale și va acoperi cheltuielile de administrare, întreținere și reparații, recuperarea investiției, în funcție de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum și o cotă de maximum 1%. Potrivit Agerpres, cota de maximum 1% se aplică la valoarea de înlocuire a locuinței, stabilită conform normelor metodologice.

De asemenea, se prevede diminuarea coeficientului de ponderare aplicat valorii de vânzare de la 1,40 cât este în prezent la 1,00 pentru municipiul București.

Legea pentru modificarea Legii 152/1998 privind înființarea ANL a fost inițiată de senatorul Ioan Ghișe.

Vezi: Veşti bune pentru tinerii specialişti în sănătate şi educaţie: Cum îşi pot lua casă prin ANL

Tot luni, președintele Iohannis a mai semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, a Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 33/2015 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, a Legii pentru completarea art. 75 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență și Legii pentru modificarea anexelor nr. 3.30, 8 și 8.11 la Legea nr. 45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești” și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.