Veste bună pentru femeile de peste 40 de ani! Vor primi bani de la stat

Guvernul vine în ajutorul femeilor de peste 40 ani. Conform prevederilor din programul de guvernare al PNL, USR PLUS și UDMR, cheltuielile cursurilor de reconversie profesională în cazul femeilor de peste 40 de ani, vor fi acoperite de către Guvern.

28 dec. 2020, 22:51
Veste bună pentru femeile de peste 40 de ani! Vor primi bani de la stat

Veste bună pentru femeile de peste 40 de ani. Cheltuielile cursurilor de reconversie profesională în cazul femeilor de peste 40 de ani, vor fi acoperite de către Guvern, conform prevederilor din programul de guvernare al PNL, USR PLUS și UDMR.

Citește și: Veniturile bugetarilor, îngheţate prin OUG. Se plafonează voucherele, sporurile, indemnizaţiile de hrană

De asemenea, programul de guvernare mai vine cu o serie de facilități pentru femeile de toate vârstele. Mai exact, în cadrul liniei telefonice pentru ajutor specializat oferit violenței domestice urmează să fie accesibile și limbile minorităților naționale, iar toate cheltuielile vor fi acoperite de Guvern.

Veste bună pentru femeile de peste 40 de ani. Nu în ultimul rând va crește numărul de locuințe protejate astfel încât fiecare oraș să beneficieze de cel puțin un centru pentru victimele violenței domestice, totodată crearea de centre de recuperare pentru agresori în fiecare reședință de județ”, se arată în programul de guvernare al PNL, USR PLUS și UDMR.

Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021 cu mult sub promisiuni

Guvernul s-a reunit astăzi în cadrul unei ședințe. Conform unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Conform surselor Antena3, Guvernul Cîțu a decis creșterea alocațiilor în 2021 cu doar 20%, în loc de 40% cât anunțase fostul Ministru al Muncii din Guvernul Orban. Mai exact alocațiile ar urma să crească de la 1 ianuarie cu 10% și alte 10 procente în august 2021.

De asemenea, punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie. Majorarea de salarii promisă profesorilor va fi amânată, probabil până în decembrie 2021, conform surselor Digi24.ro.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, după şedinţa de Guvern, că bugetul de stat pe 2021 va fi construit pe un deficit bugetar ”în jur de 7% din PIB”, ceea ce, în opinia sa, nu va pune frână economiei României