Veste bună pentru locuitorii sectorului 3. Încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat miercuri că încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic în sectorul 3. Lucrările vor fi terminate în iunie.

16 mart. 2016, 13:33
Veste bună pentru locuitorii sectorului 3. Încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic

Dintre cele 300, în afară de cele 600 deja reabilitate, parte dintre ele au intrat deja în reabilitare (…). Încercăm până la sfârșitul lunii martie să avem schela pe ele„, a precizat Negoiță la o acțiune de verificare a lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din sector.

El a explicat și care este modalitatea de finanțare a lucrărilor.

Cele 300 pe care le introducem acum în reabilitare sunt pe program local, cu finanțare locală, dar pe care le vom rambursa cu bani de la Europa, pentru că noul ghid permite, adică pentru acele lucrări ce au fost finanțate și sunt eligibile ne rambursează banii, ceea ce este un ajutor extraordinar și este singura șansă să atragem anul acesta ceva bani, pentru că exercițiul financiar este din 2014-2020, noi suntem deja în 2016 și absorbția este zero„, a spus Negoiță.

Potrivit acestuia, vor fi investiți aproape 400 de milioane de lei pentru reabilitarea celor 300 de blocuri.

Pentru alte circa 200 de blocuri se pregătește documentația pentru a fi depusă până în luna mai pentru fonduri europene. „Mai sunt încă 3-400 de blocuri care sunt nereabilitate și ai căror reprezentanți încă nu au venit să depună documentația, de aceea am făcut apel să vină să o depună”, a declarat edilul sectorului 3.