Veste bună pentru pensionari, o nouă majorare din iunie. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Liderul PSD a anunţat că ar putea avea loc o nouă majorare a pensiilor la jumătatea acestui an pentru a se acoperi majorarea de preţuri.

25 ian. 2022, 20:53
Veste bună pentru pensionari, o nouă majorare din iunie. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Veste bună pentru pensionari de la Lia Olguţa Vasilescu. „Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege, daca se punea aceasta problema noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari. Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022 dar din pacate nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR fara dezbatere publica ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale. Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%. Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra. Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreu sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

PENSII 2022. Cum se face recalcularea pensiilor, Guvernul are o nouă formulă. Anunţul lui Marius Budăi
Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, că social-democrații s-au „bătut” în Guvern pentru aplicarea retroactivă a noilor plafoane la energie.

„Pentru asta ne-am batut in coalitie, sa se ia in calcul si facturile pe ianuarie, pentru ca sunt nepermis de mari. (La Craiova) ne-a crescut de 4 ori intr-o luna factura la iluminatul. Ce face o persoana daca ii vine 1.000 de lei factura? Unii juristi spun ca nu se poate retroactiv. Eu vin si intreb de ce vine ANRE cu un pret pentru luna iunie si noi trebuie sa-l aprobam in iulie dupa ce trece si prin CEO? Este o dubla masura. In acest conditii am dus aceasta batalie (…) Cred ca se putea forta, s-a mai fortat si in alte cazuri ca populatia sa nu sufere”, a spus Olguța Vasilescu, primar al Craiovei.

Premierul Ciucă anunţă noi măsuri de compensare a facturilor de la 1 februarie. Reducerile NU se aplică retroactiv pentru ianuarie