Veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei pe lună

Pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună vor beneficia de medicamente compensate cu 90%, de la 1 ianuarie 2024, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului.

21 dec. 2023, 13:57
Veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1830 de lei pe lună

Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care extinde programul de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari şi astfel, de la 1 ianuarie, vor beneficia de acest lucru pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

Pensii 2024. Ministrul Muncii, anunţ pentru cei mai sărmani români: Cât va fi pensia minimă de la anul

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent. Am şi o statistică pentru anul în curs. În perioada ianuarie-septembrie 2023 au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari. Această decizie de astăzi e menită să nu scadă numărul acestor beneficieri, poate să şi îl mărească”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Marcel Ciolacu, veşti bune nu doar pentru pensionari: „Am majorat bugetul Sănătăţii cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”

“Mă bucur în primul rând, că avem bugetul pe 2024, votat de Parlament, cu aproape 300 de voturi, deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor. Dacă scandalul din Parlament este preţul pe care a trebuit să-l plătesc eu ca premier pentru ca pensionarii să-şi primească la timp în ianuarie pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare. Sarcina mea ca prim-ministru este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie. Iar acest buget oferă garanţia că vom continua în acelaşi ritm şantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascălii, că vom avea medicamente şi servicii medicale mai bune”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Anunţul mult așteptat de pensionari! Creşteri semnificative anunţate de Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

El a adăugat că în şedinţa de Guvern va creşte plafonul pensionarilor eligibili să primească medicamente compensate.

“Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă, legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creştem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. Iar în 2024 am majorat bugetul Sănătăţii cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.