Veste bună pentru poliţişti şi militari. Îşi pot folosi suma de bani acordată pentru plata chiriei ca să achite rata la casă

Poliţiştii şi militarii pot folosi suma de bani acordată pentru compensarea lunară a chiriei pentru a achita rata sau o parte din rata pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar sau imobiliar, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În prezent, aproximativ 22.000 de angajaţi ai MAI beneficiază de compensaţie pentru chirie, suma lunară fiind de circa 9.100.000 de lei.

06 dec. 2018, 15:11
Veste bună pentru poliţişti şi militari. Îşi pot folosi suma de bani acordată pentru plata chiriei ca să achite rata la casă

Potrivit MAI, poliţiştii şi militarii care îndeplinesc condiţiile necesare pentru acordarea compensaţiei lunare pentru chirie vor putea folosi această sumă de bani în vederea achitării ratei sau a unei fracţiuni din rată pentru achiziţionarea unei locuinţe cu credit ipotecar/imobiliar.

„În acest sens, joi, 6 decembrie 2018, s-a publicat în Monitorul Oficial actul normativ prin care se modifică Legea 360/2002 privind statutul poliţistului, Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi Legea 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. Menţionăm că, până în acest moment, pentru a putea beneficia de compensaţie pentru chirie, una dintre condiţii era aceea ca poliţistul/militarul să nu fi deţinut locuinţă proprietate personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, în locul contractului de închiriere va fi prezentat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe”, arată MAI.

Actul normativ publicat în Monitorul Oficial prevede, de asemenea, că această compensaţie (pentru achitarea ratei sau a unei fracţiuni din aceasta) se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei.

În prezent, aproximativ 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de compensaţie pentru chirie, suma lunară fiind de circa 9.100.000 de lei. Prin aplicarea acestei modificări legislative, MAI se va încadra în acelaşi impact bugetar, spun reprezentanţii ministerului.