Veste bună pentru români. Facturile la electricitate vor scădea

Publicat: Marţi, 12 Ianuarie 2016 11:11 // Actualizat: Marţi, 12 Ianuarie 2016 11:11 // Sursa: romaniatv.net

Facturile la energia electrică vor scădea cu 8% în medie din ianuarie, după reducerea TVA și a tarifelor de distribuție, a declarat, marți, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Monitorizăm care sunt efectele scăderii TVA, inclusiv pe piața de energie electrică, unde, după reducerile operate de reglementator, există estimări pentru o scădere de 8 procente în medie", a precizat Grigorescu, la Antena 3.

Taxa pe Valoarea Adăugată a fost redusă la 1 ianuarie de la 24% la 20%.

Totodată, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a diminuat cu 12% în medie tarifele de distribuție a energiei electrice de la 1 ianuarie. Aceste tarife reprezintă 40% din prețul final.

Potrivit Agerpres, in schimb, ponderea certificatelor verzi în factură a crescut de la 35 de lei pe MWh la 43 de lei pe MWh, astfel că reducerea prețului, în final, a fost de 3,5%. Dacă nu ar fi crescut ponderea certificatelor verzi, reducerea operată de ANRE ar fi fost de 5,5%.

Ponderea certificatelor verzi în factura consumatorilor casnici a crescut după ce mai multe companii mari consumatoare de energie au fost exceptate de la plata unei părți a certificatelor verzi, pe care trebuie să le plătească restul consumatorilor. Printre aceste companii se află Alro Slatina, Arcelor Mittal Galați, Lafarge, Carpat Cement, Saint-Gobain, Azomureș.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
facturile la electricitate ministrul energiei scădere TVA Victor Grigorescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 11:32
... Facturile la energia electrică vor scădea cu 8% în medie din ianuarie,...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H