Veste bună pentru români. Gabriela Firea a făcut anunţul: „Premieră! 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii”. Din ce dată se pot accesa

Veste bună pentru români. Gabriela Firea a reuşit să implementeze două programe de creditare pentru studenţi şi tinere familii, „Student Invest” și „Family Start”, iar din data de 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitări.

02 nov. 2022, 16:48
Veste bună pentru români. Gabriela Firea a făcut anunţul: „Premieră! 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii”. Din ce dată se pot accesa
Veste bună pentru români

Veste bună pentru români. Gabriela Firea este foarte fericită, deoarece două programe extrem de importante şi la care a muncit foarte mult, pot fi accesate de studenţi şi familii tinere. Fostul primar general al Capitalei a făcut o postare pe reţelele de socializare, unde detaliază aceste programe.

Studenţii pot primi un credit în valoare de maxim 75.000 lei, iar tinerii care şi-au întemeiat o familie, maxim 75.000 lei. Condiţiile pentru fiecare program sunt menţionate mai jos.

Citeşte şi: VIDEO Gabriela Firea dă drumul programului de finanţare a fertilizărilor in vitro: „Primele plăţi le vom face în a doua jumătate a lunii noiembrie”

Veste bună pentru români. Gabriela Firea a făcut anunţul

Premieră! Credite de 10.000 de euro pentru studenți și de 15.000 de euro pentru tinere familii, cu garanția statului și dobândă subvenționată.

✍🏻 Astăzi, am semnat convențiile de creditare și implementare a programelor guvernamentale „Student Invest” și „Family Start”, în prezența liderilor coaliției de guvernare – președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu , prim-ministrul României și președinte PNL, Nicolae Ionel Ciucă și vicepremierul Kelemen Hunor , președinte UDMR. Le mulțumesc tuturor pentru susținere. A fost un consens politic pentru aceste două programe încă de la început.

🤝🏻 De asemenea, le mulțumesc pentru ajutor ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, președintelui Directoratului Fondului Român de Contragarantare, Alin Văleanu. Ne-au fost alături și directorii primelor bănci prin care vor fi derulate cele două programe – Bogdan NEACȘU, Director General CEC Bank, Adrian MORAR, Director General Băncii Centrale Cooperatiste CREDITCOOP și alți directori din rețeaua CREDITCOOP.

📍 Din 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficiez de aceste programe de creditare cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

👨‍👩‍👧‍👦 Prin programul „Family Start”, tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe etc.

👩🏻‍🏫🧑🏻‍🏫 În programul național „Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei. Banii pot fi cheltuiți pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc.

📈 Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum.

💳 Au solicitat deja plafon CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CREDITCOOP și Libra Bank. Discuțiile sunt deja avansate cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank.

🪙 Pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul „Student Invest”. În cel de-al doilea program, pentru un credit de 75.000 lei, rată lunară ajunge la 625 de lei.

#SprijinPentruTineri #AjutorPentruFamiliiTinere #MFTES #CrediteGarantateDeStat #StudentInvest #FamilyStart„, este mesajul scris de Gabriela Firea, pe Facebook.