Veste BUNĂ pentru toţi bugetarii. Legea salarizării unitare va putea intra în vigoare în 2015

Veste bună pentru toţi bugetarii! După mulţi ani în care nu a putut fi aplicată, legea salarizării unitare va putea intra în vigoare în 2015.

28 dec. 2014, 11:19
Veste BUNĂ pentru toţi bugetarii. Legea salarizării unitare va putea intra în vigoare în 2015

Iar anunţul a fost făcut chiar de un ministru al cabinetului Ponta. Acest lucru înseamnă că şi funcţionarii publici ar putea beneficia de eventuale majorări salariale.

Subiectul legii salarizării a fost dezbătut intern în ultimii cinci ani, iar guvernanţii au amânat în fiecare an aplicarea ei din lipsă de fonduri. Anul viitor însă se vor încheia modificările în aşa fel încât să poată întra în vigoare.

„Până acum profesorii şi medicii au fost cei care au beneficiat de majorări salariale prin această lege. Mai exact, de la 1 ianaurie 2014, profesorii debutanţi au primit 10% în plus la salariu. Iar medicii rezidenţi au primit 150 de euro în plus la salariu. De anul viitor, tot personalul medical primeşte 100 de lei în plus la salariu. Şi toţi profesorii vor primi, în două tranşe, 10% în plus”, a declarat Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, citat de România TV.

Însă funcţionarii publici se simt discriminaţi şi cer şi ei majorări, ameninţând cu proteste anul viitor.