Veste bună pentru toți fermierii, PSD a introdus rapid în Guvern subvenții de aproape 2 miliarde de lei

De la preluarea guvernării PSD s-au acordat deja aproape 8 miliarde de lei garanții pentru programe din agricultură și industrie alimentară. Aceste investiții în agricultură și mai ales în producția alimentară de la noi din țară sunt componente extrem de importante pentru creșterea producției interne. De această dată Guvernul condus de Marcel Ciolacu alocă sume record, de 4 miliarde de euro, pentru a sprijini fermierii români
Alina Costache
17 mai 2024, 11:39
Veste bună pentru toți fermierii, PSD a introdus rapid în Guvern subvenții de aproape 2 miliarde de lei
Veste bună pentru toți fermierii, PSD a introdus rapid în Guvern subvenții de aproape 2 miliarde de lei

Guvernul condus de Marcel Ciolacu alocă anul acesta sume record, de 4 miliarde de euro, pentru a sprijini fermierii români. Executivul a alocat încă un miliard de lei pentru plata ajutoarelor de 100 de euro pe hectar, dar și pentru fermierii din domeniul avicol și cel al creșterii porcilor.

„Continuăm să-i sprijinim și pe agricultori și am suplimentat azi cu 1 miliard de lei bugetul Ministerului Agriculturii, pentru plata ajutoarelor către fermieri. Avem acum disponibilii peste 1,85 miliarde de lei. Putem plăti rapid atât ajutorul pe hectar în sectorul vegetal, cât și sprijinul financiar pentru fermierii din domeniul avicol și cel al creșterii porcilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, mulțumit de dezvoltarea infrastructurii din Iași. „Direcţia în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcţia corectă”

Prin suplimentarea bugetară făcută de Guvernul Ciolacu pentru măsura de sprijin cu 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, respectiv 100 euro pentru sectoarele suin şi avicol pentru capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare.

„Am suplimentat bugetul destinat acestei măsuri de sprijin astfel încât toți fermierii eligibil să primească subvenția în cuantum de 100 euro. (…) Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acest tip de subvenții este acordat și persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice, exact cum am acordat acei 2 lei/litru de motorină. Acest guvern demonstrează că este alături de toți fermierii și înțelege pe deplin dificultățile prin care trec”, a declarat ministrul Agriculturii Florin Barbu, la finalul ședinței de guvern.

Fondurile suplimentare alocate de către Guvernul Ciolacu vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci și peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări, iar plățile vor începe zilele viitoare.

Buget record pentru Agricultură, în 2024

La momentul preluării portofoliului de premier, Marcel Ciolacu a anunțat că prioritățile Executivului pe care îl conduce vor fi investițiile, inclusiv cele în agricultură și construcții. Bugetul alocat anul acesta Ministerului Agriculturii este de 4 miliarde de euro, cu aproximativ 1,3 miliarde euro mai mult decât anul trecut.

Cu o creștere semnificativă față de ani precedenți, bugetul agricol pentru 2024 este conceput pentru a sprijini fermierii și a promova o agricultură durabilă și inovatoare. Această alocare financiară masivă reflectă importanța pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu o dă agriculturii, cu o contribuție semnificativă la economia țării și la bunăstarea românilor.

Investițiile în agricultură sunt esențiale pentru a asigura o producție alimentară stabilă și sustenabilă. Prin canalizarea fondurilor către modernizarea infrastructurii agricole, sprijinirea tehnologiilor agricole avansate și promovarea practicilor agricole ecologice, România poate să-și consolideze poziția ca un jucător major în piața agricolă europeană.

Una dintre prioritățile Guvernului Ciolacu este sprijinirea micilor fermieri și a comunităților rurale. Prin programe de subvenționare și acces la resurse financiare, aceștia pot beneficia de oportunități egale în ceea ce privește accesul la tehnologii moderne și dezvoltarea afacerilor agricole sustenabile.

În plus, de la preluarea guvernării PSD s-au acordat deja aproape 8 miliarde de lei garanții pentru programe din agricultură și industrie alimentară. Aceste investiții în agricultură și mai ales în producția alimentară de la noi din țară sunt componente extrem de importante pentru creșterea producției interne. Producția internă înseamnă inclusiv prețuri mai mici la raft pentru alimente, dar și creșterea exporturilor a produselor finite, nu doar a materiei prime.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații despre reducerea inflației: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului, categoric, va fi o inflaţie sub cinci la sută

Spynews
Sicriul în care se află Anca Molnar, primit cu ropote de aplauze la cimitir! Familia ei și prietenii apropiați au condus-o îndurerați pe ultimul drum / VIDEO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
3 secrete care l-au ajutat pe un bărbat să trăiască 101 de ani. Ce trebuie să faci ca să ai o viață lungă
Capital.ro
Românii care vor primi BANII ÎNAPOI. Decizia îi va revolta pe mulți. Statul plătește tot
Playtech.ro
Antonia a încins toată România! Apariție BOMBĂ fără haine, niciodată NU a apărut AȘA
DailyBusiness
Un drum cerut de români, mai aproape de realitate! Când încep licitațiile?
Adevarul
Prăbușirea lui Emil Boc între „monstruoasa coaliție” și realitate. „Am fost atacat pe uscat, din aer sau de pe mare”
Spynews
„Ne-am săturat să existe rasism!”. Betty Vișănescu, concurenta de la Asia Express, reacție acidă, după ce Babasha a fost huiduit la concertul trupei Coldplay / FOTO
Spynews
Cum și-a încurajat Carmen de la Roma fiul, pe Babasha, în timp ce toată Arena Națională îl huiduia la concertul Coldplay: „Te-a luat în brațe...” / VIDEO
Evz.ro
Limonadă braziliană. Rețeta cu parfum de vacanță
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu
Cancan.ro
FOTO & VIDEO | Imagini cu iz apocaliptic! Dezastru în București după furtuna cu grindină! Ce s-ar întâmpla dacă urgia provocată de natură ar dura mai mult?
Playsport.ro
REACȚIA MOMENTULUI! Ce a putut să spună soția milionarului Șucu după ce l-a văzut pe Babasha la concertul Coldplay: "DA, DA, DA"
kanald.ro
Câți copii are Marina Almășan? „Îmi reproșez că nu le-am știut oferi tați implicați”
Capital.ro
Românii cu telefon mobil au interzis prin lege. Amenzi pe loc pentru cei care au copii
StirileBZI
Se impozitează darul de la nuntă și botez? ANAF a făcut lumină în aceste cazuri
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
substantial.ro
Campionatul European de Fotbal începe la Munchen cu meciul Germania – Scoția
MediaFlux
Alertă MAXIMĂ în România. Toată lumea trebuie să se ferească
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi la ce stat ne referim?