Veste bună pentru toţi sportivii: Anunţul făcut de MTS joi dimineaţă

Indemnizaţiile sportivilor din cadrul loturilor olimpice ale României vor creşte de la 1.000 de lei la 1.500 lei pe lună, în timp ce indemnizaţia pentru un antrenor de la un centru olimpic se va dubla, de la 500 de lei la 1.000 lei, a anunţat Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), pe site-ul său. 

04 dec. 2014, 08:24
Veste bună pentru toţi sportivii: Anunţul făcut de MTS joi dimineaţă

Modificările normelor financiare pentru activitatea sportivă au fost aprobate în şedinţa de guvern din 26 noiembrie, propunerea legislativă fiind rezultatul muncii unei echipe mixte de specialişti din cadrul MTS, COSR (Comitetul Olimpic şi Sportiv Român) şi reprezentanţi ai federaţiilor sportive naţionale. 

”Cred că suntem cu toţii de acord că sportul în general, şi sportul de înaltă performanţă în particular, au nevoie de un suport strategic atât din partea autorităţii publice centrale, cât şi locale. Prin această hotărâre, permitem autorităţilor locale să se implice în finanţarea activităţilor sportive, dublăm indemnizaţiile de centru olimpic, de la 500 lei pe lună la 1.000 lei pe lună, indemnizaţiile pentru membrii loturilor olimpice vor creşte de la 1000 lei pe lună la 1500 lei pe lună”, afirmă ministrul Gabriela Szabo. 

”Alături de introducerea meseriei de ‘sportiv de performanţă’ în COR, creşterea indemnizaţiilor şi crearea unui cadru legal pentru implicarea autorităţilor locale în finanţarea activităţilor sportive reprezintă paşi concreţi în normalizarea şi deblocarea activităţii administrative în câmpul sportului”, a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului. 

”Principalele modificări aprobate de guvern ale H.G. 1447/2007 sunt: Creşterea indemnizaţiei sportivilor din cadrul loturilor olimpice de la 1000 lei pe lună la 1.500 lei pe lună, cf. Art. 48, al. 2; creşterea indemnizaţiei de Centru Olimpic a antrenorilor va creşte de la 500 lei pe lună la 1.000 lei pe lună, cf. Art. 48, al. 6; prin Art. 47, al. 1 se creează cadrul legal pentru a permite administraţiei publice locale să susţină atât sportivii componenţi ai loturilor naţionale, cât şi antrenorii acestora cu o indemnizaţie sportivă lunară pe întreaga perioadă de pregătire sportivă, participare la competiţii, recuperare şi refacere”, se mai arată în comunicatul MTS.