Veste bună pentru un milion de români. Se acordă un ajutor lunar de la stat în valoare de 730 de euro

Publicat: Luni, 12 Noiembrie 2018 08:29 // Actualizat: Luni, 12 Noiembrie 2018 08:29 // Sursa: romaniatv.net

Conform Financial Times, săracii sau şomerii care locuiesc în Italia vor primi de la stat un ajutor lunar de 730 de euro.

Această politică, care ar fi bugetată de Roma cu 9 miliarde de euro anual, este parte a unui pariu al guvernului, prin care se doreşte o creştere accentuată a cheltuielilor de stat care să readucă la viaţă economia aflată în dificultate după un deceniu economic slab. Propunerea a fost numită de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi “o glumă”, iar planul bugetar, “inamicul ocupării forţei de muncă, al afacerilor şi al Italiei”.

Detalii despre cine ar fi eligibil pentru aşa-numitul program bugetar pentru cetăţeni, cum vor fi distribuite fondurile şi când va fi implementat acesta nu sunt cunoscute încă. Semnătură politică a viceprim-ministrului Luigi Di Maio, liderul politic al Mişcării Cinci Stele, proiectul propus a generat un val de excitare din partea italienilor, care ar putea beneficia astfel de un câştig apropiat de salariul unui prim job primit de muncitorii din sudul Italiei, fără a fi necesară o calificare. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutoare sociale ajutor şomaj Italia şomaj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H