Veste CUTREMURĂTOARE pentru Dan Bittman. Vezi ce spun medicii după operaţie

Dan Bittman s-a operat de stenoză carotidiană la începutul lunii octombrie, şi deşi a încercat să minimalizeze gravitatea afecţiunii, intervenţia la care a fost supus prezintă riscuri mari. În general, recuperarea durează în jur de zece zile, dar, după două luni, vocea artistului este încă răguşită. Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, a dezvăluit că afecţiunea este foarte periculoasă şi dacă a fost lezat nervul laringean, sunt slabe şanse ca vocea lui Bittman să mai revină la normal.

17 dec. 2012, 16:32
Veste CUTREMURĂTOARE pentru Dan Bittman. Vezi ce spun medicii după operaţie

Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, a dezvăluit că afecţiunea este foarte periculoasă. În mod normal se încearcă un tratament, dar dacă îngustarea este de peste 70% se intervine chirurgical. „Metodele prin care se poate rezolva această problemă sunt: chirurgical, prin endartectomie carotidiană, sau prin implantarea unui stent (metodă pe care renumitul chirurg o preferă)”, a spus Deleanu, potrivit evz.ro.

Cardiologul a subliniat şi că „zona gâtului este puternic vascularizată, acolo aflându- se multe ramuri nervoase. În urma intervenţie chirurgicale se poate să fi fost afectată zona fonaţiei. Dacă a fost lezat nervul laringean, sunt slabe şanse ca vocea lui Bittman să mai revină la normal”.

Dan Bittman are încă sechele după operaţia la gât suferită la Viena. În timpul galei X Factor de la începutul lunii decembrie, cicatricea, care i-a rămas pe gât în urma intervenţiei, a fost mai vizibilă decât oricând.

Dan Bittman a fost supus unei intervenţii chirurgicale la gât în luna octombrie, la clinica AKH din Viena, după ce a fost diagnosticat cu stenoză carotidiană asimptomatică.