Veste devastatoare pentru bugetari. Anunţ oficial de la Guvern: intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a confirmat că Executivul intenționează să continue procesul de reorganizare a instituțiilor de stat în vederea eficientizării și reducerii cheltuielilor bugetare în 2024.

21 dec. 2023, 20:39
Veste devastatoare pentru bugetari. Anunţ oficial de la Guvern: intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024
Veste devastatoare pentru bugetari. Anunţ oficial de la Guvern: intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024

Veste devastatoare pentru bugetari. Mihai Constantin a subliniat hotărârea fermă a Executivului de a da un exemplu prin reorganizarea ministerelor și a menționat că Secretariatul General al Guvernului a depus deja și a primit aprobarea pentru un program de reorganizare. Despre amânarea până la 30 iunie 2024 a unor măsuri, Mihai Constantin a explicat că aceasta nu înseamnă că toate proiectele de reorganizare vor fi amânate până la acea dată și a subliniat că multe dintre aceste măsuri vor fi implementate mult mai devreme.

„Intenţia este în continuare extrem de viguroasă din partea Guvernului de reorganizare pentru eficientizarea şi reducerea cheltuielilor bugetare în organigrama instituţiilor de stat. Este nevoie să dea un bun exemplu cu ministerele. Secretariatul General al Guvernului, ca ordonator de credite, este primul care a depus proiectul de reorganizare şi i s-a şi aprobat acest program”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Citeşte şi: Zile libere 2024. Trei minivacanţe pentru români anul viitor anunţate de Guvern

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a adăugat că instituția pe care o conduce este pregătită pentru procesul de reorganizare și nu va aștepta până la data limită. Acesta a menționat că vor accelera procesul în măsura posibilităților, în ciuda unor eventuale aprobări necesare din partea altor instituții, cum ar fi Ministerul Justiției.

„Noi suntem pregătiţi, nu vom aştepta data de 30 iunie. Dorim să o facem cât mai rapid. Depindem de avizarea proiectului de hotărâre de Guvern, de celelalte instituţii, de exemplu Ministerul Justiţiei, dar vom accelera, pentru că ne dorim o eficienţă în ceea ce facem”, a spus Sebastian Burduja.

Astfel, Guvernul anunță un angajament susținut pentru implementarea măsurilor de reorganizare și eficientizare a aparatului de stat în 2024, cu speranța de a reduce cheltuielile bugetare și de a spori eficiența instituțiilor publice.