Veste devastatoare pentru Simona Halep înainte de procesul de la TAS. Anunţ de ultimă oră făcut de ITIA, agenţia care a cerut şase ani de suspendare

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a avut o primă reacţie oficială în contextul apelului depus de Simona Halep (32 de ani) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), legate de suspendarea de patru ani.

11 dec. 2023, 14:53
Veste devastatoare pentru Simona Halep înainte de procesul de la TAS. Anunţ de ultimă oră făcut de ITIA, agenţia care a cerut şase ani de suspendare
Simona Halep

Veste devastatoare pentru Simona Halep înainte de procesul de la TAS. La prima instanță, ITIA a solicitat la tribunalul independent Sport Resolutions din Londra o suspendare de șase ani pentru Simona Halep și anularea premiilor câștigate și a rezultatelor obținute de româncă în perioada martie – septembrie 2022, dar decizia a fost de patru anid e suspendare, fără revocarea rezultatelor şi a premiilor.

„Pentru a asigura un proces corect, nu facem niciun comentariu cu privire la acest caz, până la audierea apelului”, a anunţat ITIA pentru ProSport înaintea judecării apelului înaintat de Simona Halep.

Citeşte şi: Ion Țiriac, reacţie dură în cazul Simona Halep: „E condamnată la moarte!” 

Simona Halep își propune să obțină o reducere a pedepsei la TAS, pentru a reveni în circuitul profesionist de tenis. Perioada de ineligibilitate a româncei începe de la data de 7 octombrie 2022, când a fost suspendată provizoriu.

Citeşte şi: Ce şanse are Simona Halep la TAS după mărturia lui Patrick Mouratoglou. „Nu cred!”

ITIA a formulat acuzații grave împotriva Simonei Halep, afirmând că aceasta s-ar fi dopat cu bună știință, reușind să evite controalele antidoping din martie 2022 până pe 29 august 2022, când a fost depistată la US Open. Agenția a prezentat circumstanțe agravante, inclusiv dopajul sanguin repetat și sofisticat și un comportament înșelător pentru a evita depistarea încălcărilor. Deși tribunalul londonez nu a acceptat circumstanțele agravante, Simona Halep a fost găsită vinovată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping.